VIDEO – Cel mai bun burger din oraș

După experimentul cu shaorma, am primit o grămadă de apostrofări, recomandări și de sfaturi. Mă simt obligat ca, la un moment dat, să refac traseul pe noile coordonate venite de la voi. Astăzi, însă, e despre cel de-al doilea pas din planul meu de a face o altă hartă a Bucureștiului, una street food. Unde poți mânca un burger bun în Capitală? Și, dacă se poate, să nu dai mai mult de 25 de lei – un preț decent pentru un astfel de sandwich. Mai ales dacă ești student. Am făcut rapid o ședință între gurmanzi (a se citi flămânzi care le-au încercat pe toate), o listă și foamea vreo 11 ore și 37 de minute. Iar a doua zi am plecat pe strasse.

Prima oprire a fost la Vivo, pe calea Floreasca. Renumit pentru burgeri, cum e Dristor pentru shaorma. Aici am primit un burger excelent, cu vită, la doar 21 de lei. Sigur, fără brânză și cartofi prăjiți. Poate și pentru că a fost primul și îmi era destul de foame, mi-a plăcut.

Strict cronologic, am dat apoi pe la Burgerz, în Grădina Floreasca. Am plătit 24 de lei pentru cel mai bun burger de pe listă. Tot vită, cu ceva sosuri, o chiflă excelentă și o porție imensă de cartofi. Uită-te la clip și ai să vezi mutra mea încercată de tot felul de senzații.

Apoi am trecut pe la Burger Peter. Care, din ce am înțeles, au pornit afacerea cu burgeri de excepție, la prețuri modice – cică 15 lei un meniu, wow! – însă au mai crescut un pic tariful în ultima vreme. De altfel, am plătit, la fel ca la Burgerz, 24 de lei, dar sandwich-ul nu a fost la fel de bun. Explicațiile, vin în clip.

Ultima mea oprire a fost cea de buget. Bătrânul Micky Dee. McDonald’s. Cinci lei un burger și un suc. Recunosc cu mâna pe inimă că aveam mai multă nevoie de suc, nu de mâncare. Era opt seara iar eu doar asta făcusem toată ziua.

Cel mai bun burger? Burgerz. Ai să vezi și pe filmare. Există mai bun de atât? Există, cu siguranță, la o simplă căutare, găsești astfel de sandwich-uri și spre 100 de lei, în București. Cam pe la 45 de lei sunt cele cu vită Black Angus, ceva mai jos cele cu chiflă neagră sau carne de curcan. (mesaj către șefi: Când facem și topul ăstora?)

Deși filmarea cu burgerii mi-a picat mai greu la stomac decât cea cu shaorma, cu Trifermentul la purtător, declar deschis că aștept și părerea ta în comentarii. Unde mănânci, cu 25 de lei, cel mai bun burger din București?