VIDEO – Cea mai bună pâine marocană este la braseria Caju

Este din Haifa, Israel. Tatăl din Tunisia şi mama din Maroc. Este în România din 1996 când a venit să ocupe postul de chef bucătar la Casa Vernescu. Acolo a rămas timp de 16 ani. Înainte de asta a lucrat ca chef bucătar executiv la unul dintre cele mai frumoase hoteluri din lume, King David din Ierusalim. Au gustat din mâncarea lui Madonna, Regele Iordaniei, prim ministrul Israelului și Regele Lichtenstein-ului pe lângă mulți alții.

Dincolo de celebritatea pe care a câștigat-o în ultimii ani prin prezența în show-urile culinare, Joseph Hadad este unul dintre cei mai talentați bucătari din țara noastră.  Are și un restaurant fine dinning ce poate obține cu brio o stea Michelin, Joseph by Joseph Hadad. Dincolo de ceea ce face în bucătărie, am înțeles cu ocazia acestei întâlniri, că Chef Joseph Hadad este un inovator și creator al simțurilor care duce totul la nivel de artă, de la crearea preparatului până la montarea lui pe farfurie. Știe să se reinventeze și să se adapteze la tot ce este nou în materie de mâncare. Și nu se abate de la un lucru foarte important: respectă regulile. În bucătărie, în afara ei și cu angajații lui. Iubește bucătăria, mâncarea dar mai ales creația.

Dacă Joseph by Joseph Hadad este un restaurant gourmet premium și elegant, braseria Caju, pe care inaugurat-o anul trecut, în decembrie, este un loc ceva mai casual, pentru toate gusturile, cu preparate la prețuri accesbile care se adresează unor paliere variate de clienți. Este acel loc în care și-a dorit să intre toată lumea și să-i guste mâncarea.

A lucrat la meniul Caju trei luni de zile și a ajuns ca în final să rămână la 40 de preparate pentru antreu, fel principal si desert. Meniul include și preparate populare, toate cu amprenta persoanală a Chefului dar și rețete vechi de sute de ani reinterpretate, precum: zacusca marocană din roșii cu usturoi, la tajine mugrabi sau malabi, un desert arăbesc pe bază de lapte, smântână, scorțișoară, nucșoară, sirop de rodie și apă de trandafiri. Evident că, în funcție de cerințele clienților, Chef se adaptează repede și în felul acesta meniul este unul flexibil și mereu în schimbare cu noi preparate. Chiar și vegetariene și vegane. Nu a optat pentru un restaurant cu specific nord-african însă influențele marocane și tunisiene se regăsesc peste tot în meniu. Încă de la intrarea în braserie mirosul pâinii marocane îți deschide instant apetitul și te îmbie să iei loc la masă, cât mai repede. Și nu vreau să vă spun eu cât este de bună, trebuie să mergeți să o gustați chiar voi!

Vă invit la un interviu savuros cu Chef Joseph Hadad și să vedeți cum se face cea mai bună pâine marocană din București.

Localul este amplasat în centrul Bucureștiului, pe strada Nicolae Golescu 16, în spatele Ateneului Român.