BMW-ul CARE ÎȘI SCHIMBĂ CULOAREA – CES 2022

Atunci când vine vorba de inovație, BMW este pe buzele multora dintre noi. În fond, ei sunt cei care în ultimii cinci au reușit să mărească grila frontală a mașinilor, atât de mult câ nu le mai recunoști pe stradă. Ba chiar există un cult al noului design BMW, cei care nu mai recunosc grila veche ca fiind emblema brand-ului.

În aceeași serie de idei și concepte futuriste, BMW iX Flow este prima mașină ilegală ce nu va circula pe nici o stradă din lume. Concept-ul este însă interesant, mai ales pentru fanii filmelor James Bond, unde schimbarea plăcuței de înmatriculare pentru acel ”getaway car” acum poate veni la pachet cu schimbarea culorii mașinii.

Tehnologia este simplă și ingenios implementată, o folie de ecran e-ink, lipită pe toată suprafața mașinii și combinată cu un senzor de temperatură care la nevoie grăbește schimbarea de culoare. La nevoie, adică atunci când este prea frig sau prea cald afară. Nu mă întreba care sunt valorile pentru ”prea frig” sau ”prea cald” pentru că nu le știu, nici inginerii de la BMW nu au vrut să ledivulge. Tehnologia este secretă și nimeni nu știe în ce direcție se îndreaptă.

Recunosc, este spectaculoasă, însă inutilă și ilegală. Pur și simplu nu văd o variantă prin care pe talonul tău va scrie ”alb și negru” la culoarea mașinii.