Știi că cel mai bun tratament pentru orice fobie, e să iei fobia în piept. Nu mi-e frică de înălțime, dar instant îmi veneau fluturi și tot felul de insecte prin stomac când mă gândeam la filmarea pe macara. Nu avea cum să-mi scape. Un pas mai la stânga și poți să cazi în gol ca o cărămidă luată de vânt, sau ceva de genul ăsta.

D-asta am insistat pentru ham cu carabine, ca să stau eu liniștit. Macaraua este o structură fascinantă, bine calculată și veche de prin antichitate. Principiul balanței a ajutat la construirea celor mai înalte clădiri din lume și fără această invenție, locurile noastre de muncă ar fi fost doar în case tip vagon.

Macaraua cu care ne-am jucat se numește JASO și este fabricată în Spania. EPCO, compania care le închiriază are peste 70 în tot Bucureștiul și rar găsești una care să stea nemontată. Bucureștiul e-n plină dezvoltare de vreo câteva zeci de ani iar melodia macarale… La fel de actuală și astăzi. Superba macara pe care am filmat-o și Nea Ion, fac echipă de excepție pentru One Herăstrău Towers, al One United Properties. Așadar, când treci pe Caramfil în spatele benzinăriei de-acolo… Să știi că eu le-am întârziat lucrările.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    Am 21 de ani și sunt în Anglia de un an jumătate aproximativ,am început greu dar acum am ajuns sa lucrez in domeniul acesta,eu sunt cel care montează macarale in șantierele din Londra,una din cele mai înalte macarale are 112m înălțime și un braț de 60m,la început îmi era teama de înălțime și mă simțeam ciudat doar văzând macaraua fara să mă urc pe ea,acum fac parte din echipa care montează toate aceste macarale,compania pentru care lucrez eu deține 75 de macarale dintre care 60 sunt doar in Londra,fiecare întreținere și verificare a macaralei îți oferă diferite senzații și niște imagini asupra Londrei cum nu poți să îți imaginezi,as dori sa trimit unele dintre aceste poze doar că nu știu nici o modalitate prin care as putea sa o fac,o seara frumoasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.