Volkswagen T-Roc este cel mai mic SUV oferit de marca germană în prezent. Situația nu va rămâne așa definitiv pentru că în 2018 va fi lansat T-Cross, fratele său mai mic. Până atunci, este timpul să vă povestim despre fratele mai mic al lui Tiguan. Noul T-Roc este un SUV așteptat de câțiva ani în gama Volkswagen, iar el este încadrat în segmentul B. Contrar aparențelor, T-Roc nu este construit pe platforma lui Polo, care se numește MQB A0, ci pe platforma MQB disponibilă și în gama Golf. Fratele său mai mic, T-Cross, va fi bazat pe tehnica de sub actualul Polo, testat luna trecută . 

Volkswagen a venit destul de târziu cu o propunere în acest segment, așa că așteptările din partea acestui produs sunt ridicate. Nemții au reușit să aplice reteța clasică în materie de motorizări și transmisii, adică ai de unde alege. Mai precis, T-Roc vine atât cu motorizări diesel, cât și alimentate cu benzină, iar ele îți oferă între 115 și 190 CP. Indiferent că optezi pentru un TSI sau un TDI, ambele valori menționate mai sus se regăsesc în oferta T-Roc. Dacă vrei ceva între, nu este nici o problemă, pentru că Volkswagen are și o variantă de 150 CP pentru tine, disponibilă și ea atât în variantă TSI, cât și TDI.

Sistemele de propulsie hibride sau 100% electrice încă nu și-au făcut loc în această gamă, dar poate că viitorul ne va aduce ceva și în această direcție. Înainte de Salonul Auto de la Frankfurt, cei de la Volkswagen au anunțat intenția de a lansa cel puțin un SUV electric după anul 2020. Așadar, nu mai avem mult până să vedem unul și de la ei, însă nu este clar dacă T-Roc îi va dona platforma și caroseria. Apropo de T-Roc, noul SUV al mărcii din Wolfsburg este construit la uzina Volkswagen din Setúbal, Portugalia, unde era fabricat modelul Scirocco, al cărui loc l-a luat pe linia de fabricație.

În România, T-Roc pornește de la 16.900 de Euro, dar varianta pe care am testat-o noi este ceva mai scumpă. Mai exact, pornește de la 29.800 de Euro, un T-Roc cu motor 2.0 TSI, 190 CP, tracțiune integrală și transmisie automată. Acestea fiind spuse, vă invit să urmăriți testul nostru cu Volkswagen T-Roc de la lansarea internațională, din Portugalia.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.