Volkswagen Polo a primit o nouă generație în acest an, iar odată cu ea a sosit și platforma MQB în această gamă. Aceasta din urmă este găsită, cu alte dimensiuni, la modelele mai mari, cum ar fi Golf, de exemplu. Marca germană a implementat cea mai mică variantă a platformei sale modulare pentru a aduce toate elementele tehnologice de la frații mai mari ai lui Polo în clasa subcompactă. Datorită acestor schimbări, Polo a devenit mai mare decât generația precedentă, fără a sări calul cu dimensiunile exterioare. Altfel spus, ai acum mai mult spațiu la bordul lui Polo, atât pentru pasagerii din spate, cât și pentru bagajele voastre.

Limbajul de design implementat este în linie cu celelalte lansări recente ale mărcii, ceea ce înseamnă că nu îl vei putea confunda cu altceva în afară de un Volkswagen, dar și că nu există surprize în această direcție. Interiorul lui Polo vine cu materiale noi și cu finisaje la calitatea cu care ne-a obișnuit constructorul din Wolfsburg. Între timp, la capitolul preț, noul Polo pleacă de la puțin peste 13.000 de euro cu TVA inclus, iar cea mai scumpă variantă pornește de la 16.831 de euro. În raport cu rivalii, Polo nu este cel mai ieftin model din segment, dar nici cel mai scump, reușind să se încadreze destul de bine în piață din acest punct de vedere dacă privim doar prețurile de listă pentru echipările predefinite. Bineînțeles, poți adăuga echipamente opționale pe oricare dintre echipările din gamă și ai la dispoziție atât transmisii manuale, cât și automate cu două ambreiaje.

O variantă GTI a lui Polo va fi lansată în România ulterior, iar aceasta vine cu 200 CP, mai mult decât au oferit nemții până acum în acest sezon. Acum câțiva ani, aveai 200 CP pe Golf GTI, deci știm de pe acum că vrem să conducem și noul Polo GTI. Până atunci, te las cu testul nostru cu Volkswagen Polo în varianta Beats. Da, acel Beats, marca americană de echipamente audio.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

12 Comments

 1. 1

  George, de ce pronunti Volkswagen “Folkswagen” , ca un neamt, dar AMG (a-em-ge) Amege (a-me-ghe)? ma zgarie pe timpan cand aud
  Keep up the titanic work

 2. 3

  Draguta masinuta, dar prea scumpa. 17.000 EUR pentru un portbagaj minuscul….hmmm……
  VW tine inca la pret in virtutea notorietati marcii. 17k sunt multi bani, in general, si parca prea multi pentru o masinuta ca asta.

 3. 4
 4. 8

  Asteptam cu mult interes noul Polo, dragut la exterior, dar deloc atractiv la interior. Nu cred ca as strica banii pe noul model, sunt posesor de Polo 6R luat de nou, iar strugurii nu sunt acrii deloc. Destul de aiurea interiorul ca si design, un fel de touch insa cu butoane “aragaz”, Polo este Polo si nu ar trebui sa fie altceva. Aaa, gama de motoare este jenanta.

 5. 9

  Si de Honda Civic 1.5 turbo M/T cand o sa aveti timp?Eu unul m-am cam saturat de masinile nemtesti,in special Vag.

 6. 11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.