E cea mai distractivă mașină pe care am condus-o vreodată, după Speedcar, evident. Model 3 mi-a depășit toate așteptările. E mult mai bine finisată ca un Model X și parcă mai confortabil decât un Model S. Nici nu știu ce mi-a plăcut tare la ea… Accelerația? Să fie tableta uriașă? Liniștea? Că nu e a mea?

Model 3 e tot ce ai nevoie de la o mașină, ba și ceva în plus. Raport calitate preț, nu e nimic s-o bată. Doar dacă te uiți la vreun Clasa C AMG sau BMW M3. Dar, pe-asta nu poți să le alimentezi gratis, așa-i?

Model 3 are în jur de 350 de cai putere dar se simt ca fiind mult mai mulți. Accelerează puternic de la cea mai mică apăsare pe pedală, asta dacă o ții în modul de accelerare Standard. Mașina e mult mai ușoară decât Tesla Model S și se simte. Mai ales pe viraje. Pentru că are două motoare, computerul știe cum să împartă eficient energia din baterii pentru maximum de aderență. O ajută și gumele de circuit, scumpe și cu durată de viață scurtă.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Tesla Model 3 uimește prin simplitate și tehnologie la interior. Are doar două butoane fizice, pentru avarii și SOS. Mai sunt două pe volan și unul pentru Parking pe selectorul de treaptă (înainte și-napoi, nu schimbări manuale). Totul se întâmplă pe ecranul uriaș din centru. Tot acolo vezi și viteza de deplasare. Se mișcă excepțional, fără ezitări.

Autopilot merge bine, cu mici sughițuri pe alocuri dar mașina ia aproape toate virajele singură cu condiția să ții mâinile pe volan. Ea virează singură și dacă tu smucești volanul, Autopilot se oprește automat. Și știi ce e tare la ea? Că devine mai bună cu fiecare update, mai un plus de putere sau autonomie, noi funcții precum Sentry sau Dog Mode. Elon Musk reinventează industria auto în timp ce restul producătorilor par să doarmă, din păcate.

You Might Also Like

5 Comments

 1. 1
 2. 3

  In timpul șofatului s’a folosit clima ? Pare cam transpirat George.
  Cat consuma masina in plus la 100km dacă se folosește clima ? Sau cu cat scade autonomia daca se folosește clima ?

 3. 4

  Din pacate insonorizarea lasa de dorit, la viteze mari se aude zgomotul de rulare foarte tare, în comparație cu un BMW sa zicem…si e prea rigidă suspensia pt drumurile din Romania

 4. 5

  Salut! Eu mă numesc Mihail sunt din Chișinău și mă gândesc să-mi cumpăr și eu o Tesla model S, aș avea 2 întrebări dacă puteți să mă ajutați cu un răspuns.
  În cazul în care îmi cumpăr această mașină o voi folosi foarte des pentru călătorii în toată europa,aș vrea să știu cât mă costă incărcarea la superchargerele tesla din EU și cum se face plata? Aici la noi avem doar stații type 2 de max40 kw și sunt gratuite, dar am înțeles că pentru superchargere în EU se plătește din 2017.O altă întrebare ar fi cum este conectată mașina la internet mereu, are vreo cartelă sim ceva și dacă da cine plătește acest internet? Mulțumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.