Cine și-ar fi închipuit? Anul acesta AFM pune la bătaie pest 90 de milioane de lei pentru aproape 1500 de mașini electrice. 45.000 de lei pentru electrice și 20.000 de lei pentru Plug-in Hybrid. Doar că, dacă stai să aduni toate stocurile importatorilor, abia dacă ajungi pe la vreo 1000-1100 cu totul. Și aici aplaud eforturile uriașe ale celor de la Nissan, Renault, BMW și Volkswagen pentru cele câteva sute de modele care vor ajunge la români fericiți convertiți la magia bateriilor.

Sunt multe mașini interesante care ne ocolesc. Nu doar pe noi. Toți producătorii au probleme cu furnizorii de baterii și din cauza asta, modele precum Audi E-Tron, Kia E-Niro, E-Soul și Hyundai Kona Electric o să le vedem doar prin poze. Deși pe toate le-am testat sau vom merge cu ele în următoarele luni. Ce e de făcut? Păi, stăm și așteptăm pentru că din păcate nu știm dacă anul viitor vom avea același suport de la autorități.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Nu suntem încă genul de țară care să restricționeze masiv vânzările de mașini convenționale. Nu avem bani și trebuie să ne mișcăm non-stop într-o țară care nu are transport în comun sau un sistem feroviar bine dezvoltat. Până la restricționarea vânzărilor, hai să rezolvăm impozitul anual pe mașină care nu face dreptate multora. Dacă ai un motor de 1.6 litri benzină, fabricat în 2019, plătești aceeași taxă la bugetul local ca unul care are mașina din 1993.

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    Romania e intradevar in afara zonei in care producatorii si-au facut planul de business si nu are legatura cu lipsa de baterii
    Vezi doar harta Tesla cu punctele de incarcare si vei intelege ca mai dureaza 10 ani pana cand vom intra in randul lumii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.