Kia Niro este o apariție neașteptată pe stradă, pentru că nimeni nu știe de unde să ia această mașină. Sigur, grila Tiger-nose semnată de Peter Schreyer îți spune că este o Kia modernă, dar mai departe de asta i-ai pierdut pe toți. Altfel, ce e Niro? Este un SUV, subcompact, cam de mărimea Mazdei CX3 sau a lui Renault Captur. Doar că e un pic mai spațios. E loc suficient și la volan, și-n spate. Portbagajul are 427 de litri, adică mai mare decât la un hatchback compact, de exemplu.

Împarte aceeași platformă cu Hyundai Ioniq, dar din motive lesne de înțeles nu mai e la fel de economic, dar diferența nu este majoră. După vreo două zile cu ea printr-un București așa cum îl știm cu toții, consumul mi-a scăzut sub 7%. Ceea ce e mai mult decât rezonabil. Iar pentru o mașină care va sta mai mult prin oraș, este excelentă. Confortabilă și cu vizibilitate bună, direcție ușoară (prea asistată totuși pentru gustul meu), sistem multimedia decent cu Apple CarPlay și Android Auto, scaune și banchetă cu încălzire în mai multe trepte, nu-ți dai seama că este o marcă de volum. Mai mult decât atât, până și volanul se încinge la vreo 20 de secunde după ce ai apăsat pe butonul corespunzător.

Mașina testată de noi a costat vreo 27.000 de euro, dar a venit ”cu de toate”… Cu tot cu bonusurile de la stat ajunge sub 25.000 de euro. Și să nu uităm că vine standard cu cutia automată cu dublu-ambreiaj. Mă dezamăgește puțin când ating materialele folosite la interior. Bordul și fețele de uși sunt tari, adică din plastic, dar totul e bine asamblat și nu am auzit ”greierași” nici măcar când am mers doar cu motorul electric pornit.

Te las acum cu testul nostru, iar după ce-l vezi, lasă-mi părerea ta despre Kia Niro, la comentarii.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

6 Comments

 1. 1
  • 2

   Salut! Da, vom testa și Kia Stinger. L-am condus deja în cadrul lansării naționale, mai trebuie doar să-l luăm încă o dată la test ca să putem face o filmare detaliată și să vă vorbim despre el din interior. Rămâne să-l programăm atunci când va fi disponibil.

 2. 3

  George astept cu nerabdare review-up pentru Huawei mate 10 pro deoarece vreau sa îl cumpar și vreau sa aud mai multe despre el!!! Multumesc!

 3. 4

  Salutare baieti! Voi ce a-ți alege dintr-e Audi A4 break (an 2006), VW Passat break (an 2007) sau VW Golf 5 (an 2008)? În mai puțin de un an voi obține permisul de conducere, și ma gandesc ce să aleg dintr-e cele mentionate mai sus! Sau daca imi mai puteți recomanda voi ceva până in 6.000€? Ma adresez in special lui George si Marian!

  • 5

   Salut, Andrei.
   Așteaptă întâi să-ți iei carnetul, strânge banii respectivi și uită-te din nou, la momentul când îi ai pe toți pregătiți, ce găsești pe piață.
   Eu te sfătuiesc să cumperi o mașină mai mică, fabricată după 2010. Poate în anul care trece până îți iei carnetul mai strângi niște bani și îți cumperi ceva puțin mai scump.
   Nu uita să pui deoparte câteva sute de euro pentru asigurare, înmatriculare, o revizie și un set de anvelope. S-ar putea să ai nevoie de toate cele menționate de mine ca să fie mașina în regulă.
   Baftă la economisit! Întreabă-ne din nou după ce ai banii în mână și carnetul în buzunar.

  • 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.