Mașinile pot lua foc. Se întâmplă rar, dar este o posibilitate pe care trebuie să o iei în calcul de fiecare dată când te urci la volan. Vorbim despre o creație pe patru roți care folosește combustibil inflamabil și strunește explozii în cilindrii motorului său. Acelea sunt singurele flăcări pe care le dorești de la o mașină obișnuită, dar apar și situații nedorite în viață. De cele mai multe ori, neglijența este una dintre cauzele care duc la un incediu, dar se poate întâmpla și din motive care țin de defecte de proiectare sau reparații nereușite.

În mod normal, un automobil n-ar trebui să ia foc dacă este implicat într-un impact. Flăcările sau fumul nu au de ce să apară la un autovehicul normal, care se află într-o stare bună din punct de vedere tehnic. Tocmai pentru a preveni asemenea situații sunt efectuați zeci de mii de kilometri de teste înainte ca acel model să fie omologat pentru circulația pe drumurile publice.

Chiar si cu toate aceste precauții, problemele pot să apară, iar șoferul trebuie să fie pregătit să facă ce trebuie în cazul în care îi ia foc mașina. Știm că n-ai învățat la școala de șoferi ce să faci și că nici o instituție de învătământ, în afară de instituția pe care trebuie să o urmeze pompierii, nu te-au pregătit pentru așa ceva.

Așa-i la noi, românii trebuie să învețe să se descurce în situații limită. Normal ar fi să te învețe cineva și cum se folosește un extinctor. Nu știi niciodată când ai nevoie de el, iar acesta este motivul pentru care trebuie să te uiți dacă cel din mașina ta este încă în termenul de valabilitate. Odată expirat, nu mai poate garanta nimeni că va funcționa cum trebuie. Tu când l-ai verificat pe al tău?

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    Titlul articolului spune ca, practic, masinile vor lua foc.
    Un titlu cu “daca” in loc de “cand” parca ar fi mai cinstit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *