Așteptam momentul ăsta de foarte mult timp. Înainte ca Dacia să lanseze un automobil electric, să știi că un francez a făcut asta înaintea lor. Îl cheamă Marc Areny și conduce din Pitești EVShop. Prin asta vinde kituri de conversie.

Povestea lui a început în Franța cu un Porsche 944 pe care l-a cumpărat cu 2500 de euro și l-a electrificat. Un voluntariat și o poveste de dragoste mai târziu și s-a pus pe convertit Loganuri. Astăzi, eu am condus unul dintre ele.

A luat un Logan phase 2 iar de-acum are un motor de 85KW și un pachet de baterii de 35KWh. 200 de kilometri autonomie, suficientă pentru ride-sharing și taximetrie. Partea tare? Dacă iei un Logan la mâna a doua și un kit de conversie, chiar și fără prima de la stat este mai ieftină decât oricare alt autoturism electric nou.

Cum se simte? Excepțional. Fără vibrații sau sunete nedorite. Și se simte mai puternic. Are un cuplu uriaș.

Îți explic mai multe aici:

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

You Might Also Like

One comment

 1. 1

  “Partea tare? Dacă iei un Logan la mâna a doua și un kit de conversie, chiar și fără prima de la stat este mai ieftină decât oricare alt autoturism electric nou.”

  Este mai ieftin, dar:
  – ai o masina second hand, care va ceda mai repede decat una noua (ma refer la partea mecanica);
  – ai baterii second hand, care nu vor avea niciodata capacitatea unora noi;
  – masina nu va avea eficienta energetica si ergonomia unei masini gandite special pentru a fi alimentata de un motor electric.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.