Cele mai urmărite live-uri de pe Cavaleria au fost cele de SIMRACING. Indiferent de oră, aproape 900 de personane au stat cu ochii lipiți de compețiile în care am participat. Și de multe ori am fost întrebat de setupul meu și ce recomandări am. Așadar, iată lista cu linkuri de afiliere. Stai liniștit, nu plătești nimic în plus.

 1. Thrustmaster T300RS Gran Turismo Edition. Are pedalele mai late dar nu au tehnologie fantastică în spate. E un punct bun de plecare. ForceFeedback bun doar o idee mai lent decât mi-ar plăcea mie. 2. Playseat Challenge. Îl am deja de vreo 4 ani și încă se ține bine. E ok pentru volane ca cel de mai sus dar dacă pui ceva mai puternic s-ar putea să nu țină. Și parcă uneori se mișcă mai mult decât mi-aș dori. Dar, e foarte confortabil și după ce te-ai jucat îl poți strânge.

3. Thrustmaster T150. Acesta este volanul cu care eu am început cariera de Simracing diferența e că kitul pe care eu l-am avut avea trei pedale, cu metal, în loc de cele două din plastic. Dar, îți poate arăta dacă ai talent sau nu. Bun pentru Playstation și PC. 

       4. Logitech G29. Este cel mai cunoscut volan datorită succesului G25 sau G27. Un pic cam scump dar un avantaj față de thrustmaster este pedalierul mai precis. 

       5. G920 e similar minus câteva comenzi.

       6. Monitor 144hz de minimum 30 de inch. Prețuri bune și mai ok decât un televizor cu rată mai mică de refresh. 

 

7. Sistem PC cu minimum RTX 2070 (Poți coborâ la un GTX 1070). Te va ajuta dacă vrei să treci la un triple screen setup sau la VR.8. HTC VIVE Cosmos. Preț bun, încă pe stoc. Dacă vrei imersiune completă e cea mai bună variantă.

 

You Might Also Like

4 Comments

 1. 1
 2. 3

  Dacă ai bani de rtx2070, vive cosmos și monitor de 144hz 30 inch, nu îți iei t150 și cel mai ieftin playseat. Mi se pare o listă dezechilibrată.
  Dacă e de buget, pui un PS4 cu t150, opțional cu PSVR și față de PC ai și GT Sport cu competiții certificate FiA (pe lângă Asseto Corsa, PCars2 etc.) Și cu un tv sau monitor normal cum are aproape toată lumea.
  Dacă ești/te dai “de competiție” încât să ai nevoie de rtx2070 cu monitor de 144hz și vive cosmos, pui un playseat mai scump sau un cockpit, pui un un t500 sau un fanatec și atunci mai vorbești, dar așa struțo-cămilă …
  P.S. Eu folosesc AMD rx580 cu un t300rs, un LG de 22″ 75hz și un scaun normal de gaming deoarece nu am spatiu de încă un scaun doar pt sim. Ocazional cu un Oculus Rift(2500ron nu 3500) sau cu PS4+PSVR și nu mă deranjează absolut nimic, doar dacă pe balerinul prost, îl încurcă și …….

  • 4

   Salut, Paul!

   Lista nu e pentru cumpărături la pachet și nu îi vizează neapărat pe cei care au deja experiență în simracing. De-asta am arătat T150 și cel mai ieftin playseat. Placa video e un minim necesar pentru cei care vor să încerce VR. De curând am făcut și eu trecerea la 144hz și e o diferență mare față de 60hz. Credeam că această diferență este sesizabilă doar în shootere ca CS:GO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.