Atacul cibernetic al rușilor asupra României

Astăzi, 29 aprilie, a fost declanșat un atac cibernetic asupra unor site-uri din România: acestea sunt site-ul guvernului, site-ul MAPN, al poliției de frontieră, CFR-călători și OTP Bank.

Rețeaua de hackeri din Rusia numită KILLNET, este responsabilă pentru acest atac. Tot KILLNET a lansat mai multe astfel de atacuri cibernetice asupra altor țări europene, cum ar fi Cehia, Polonia,Germania, Franța, dar și Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Acum, fiecare stat cu propria securitate cibernetică. Cum stă România la departamentul ăsta? Am aflat astăzi că nu foarte bine.

Motivul pentru acest atac poate fi vizita de acum câteva zile la Kiev, și întâlnirea cu Volodimir Zelensky, a premierului României, Nicolae Ciucă și a altor doi oameni importanți din guvernul Românieie, adică Marcel Ciolacu, președintele camerei deputaților și ministrul de externe, Bogdan Aurescu. Aceasta ar putea fi o explicație semi-oficială, dacă vreți.

Într-o postare pe Telegram, KILLNET au revendicat atacul și au explicat motivațiile:

Am încercat, alături de colegul meu, Radu, să oferim o vedere de ansamblu, cât se poate de clară, asupra întregii situații: