Video | Prețul Corect – Apple Watch și dolarii americani

Ediția de astăzi îi este dedicată ceasului inteligent de la Apple și dolarului american. Nu vreau să vă pisez doar cu produsele celor din Cupertino, însă analiștii ăștia cârcotași fac ce fac și iau la puricat produsele lor cu precădere. Dar nu-i nimic, eu mă descurc, navigez pe tot internetul și găsesc informații cât mai multe.

Apple Watch este văzut ca accesoriu de fițe, iar când vine vorba de utilitate părereile sunt rezervate. Eu pot să-ți garantez că este un dispozitiv bun, însă poți dormi liniștit și fără el. Oricum nu-ți poate analiza somnul pentru că el trebuie să stea proțăpit pe noptieră la încărcat. Altfel, te trezești dis de dimineață fără pic de baterie. Oricum ar fi, ceasul inteligent al celor de la Apple este cel mai bine vândut smartwatch din lume. În februarie 2017, s-au cumpărat nu mai puțin de 21,1 milioane de ceasuri inteligente, dintre care 11,6 milioane erau Apple Watch. Ceea ce, tragem noi concluzia, că Apple a acaparat 55% din piața de smartwatch-uri.

În partea a doua ne delectăm cu cașvaval, verzișori, parai sau cum le-o mai spune dolarilor americani. Ca să-ți faci o idee, în anul fiscal 2014, Biroul American de Gravură și Imprimare au creat 6,9 miliarde de bancnote de hârtie, cu o valoare totală de 130,1 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă până la aproximativ 24,8 milioane de bancnote pe zi. Pare o sumă enormă. Însă, mai mult de 90% dintre bancnote sunt folosite pentru a le înlocui pe cele deja în circulație sau pe cele recent scoase din circulație. În fine, ideea este că banii costă.. să-i produci mă refer.

Dacă ești curios cum, cât și de ce, vezi clipul de mai jos.