Cum să îți faci rapid rezervare la restaurant

Telefonul mobil e unealta perfectă nu doar pentru a vorbi cu cei dragi dar și pentru muncă. Ne-a simplificat foarte mult viețile în ultimii ani, plus că există o aplicație pentru orice. Vrei un taxi? Trei degete pe ecran și gata. Vezi unde e șoferul, în cât timp ajunge și nici măcar nu trebuie să pui mâna pe bani. E totul transparent. Mâncare? Când ai sunat ultima dată la un restaurant pentru livrare, de exemplu? Ai și pentru asta o aplicație. De fapt mai multe. Rezervare la hotel? Cinci minute și vacanța e planificată. 

De curând am descoperit o aplicație pentru rezervarea la restaurant. Ceea ce pe mine mă încântă maxim  pentru că nu sunt un mare fan să sun mereu la câte un restaurant. Restograf este numele aplicației care rezolvă acest incovenient. Dacă numele îți pare cunoscut este pentru că la origini aplicația avea alt rol. A apărut în 2011 cu scopul inițial de-a oferi informații despre restaurante și cafenele și a devenit de curând o platformă de rezervări online pentru restaurante. 

Durează mai puțin de un minut s-o descarci și să îți faci cont. Și gata. Poți să alegi din cele 250 de restaurante disponibile și să completezi câteva detalii: ziua și ora pentru rezervare și numărul de persoane. Dacă este vorba despre o întâlnire de business, o întâlnire romantică sau o aniversare, poți specifica asta. Cei de la restaurant se vor pregăti ca atare.  

Noi am descoperit și am testat aplicația zilele acestea, programând ședința noastră săptămânală în afara studioului. Am ales restaurantul NOR,  la o distanță de zece minute de mers pe jos de biroul nostru. Ce ne-a plăcut cel mai tare și de fapt motivul pentru care l-am ales a fost vederea spectaculoasă pe care o are și pentru care mulți tânjesc în mijlocul zilei sau seara.  

NOR este cel mai înalt restaurant din București și este la etajul 36 al clădirii Sky Tower. În meniu găsești peste 30 de farfurii inspirate din bucătăriile faimoase ale lumii. Rețete din bucătăria franceză, italiană sau asiatică. Ne-au cucerit cu salata de vinete neconvențională și papanașii reinterpretați. La NOR ajungi prin Barbu Văcărescu 201. Și ai și loc de parcare în curtea Sky Tower. Dar, mai bine îți lași mașina acasă. NOR are o listă lungă de vinuri bune care merg excelent cu priveliștea.