Review | Alternativa gratis la PUBG – Ring of Elysium

Într-o mare de jocuri Battle Royale, a mai apărut o clonă PUBG, pe nume Ring of Elysium. Astăzi discutăm despre acest joc care în ultimul timp a devenit un fenomen extrem de răspândit. Dacă este bun de ceva și cum se diferențiază de restul jocurilor din categoria sa, aflați în următoarele minute. 

Ce anume este battle royale?

În cazul în care nu sunteți familiarizați cu genul de jocuri Battle Royale, țin să vă spun că principiul este extrem de simplu. Totul constă în zeci de jucători beligeranți care sunt aruncați pe aceeași hartă, iar jucătorul sau echipa care ajunge să supraviețuiască până la final câștigă. Mai mult decât atât, trebuie să umbli prin casele altora ca să te înarmezi. Elementul care face ca haosul să fie absent este prezența unui eveniment care restrânge harta și obligă jucătorii să se concentreze într-un anumit spațiu. Luați aceste trei ingrediente principale, le aruncați în orice joc și obțineți Battle Royale.

Cum este diferit față de restul?

Acum poate vă întrebați cu ce iese în evidență Ring of Elysium spre deosebire de oricare alt joc de genul acesta. În primul rând, producția este gratis. PUBG încă are eticheta de 30 de euro, și Fortnite, deși similar la bază, este foarte diferit în execuție. Anume, mai mult construiești ziduri și cabane cu un târnăcop, decât să te împuști. Deși respect enorm jocul menționat anterior, nu îl prefer. Fiindcă eu vreau să mă împușc cu oameni, nu să fac tâmplărie. 

Alt modul prin care se diferențiază acesta este prin mijloacele de transport. Pe lângă vehiculele obișnuite, aici regăsim acele elemente de sport extrem pe care le alegi la începutul rundei. Gameplay-ul din joc este foarte bun. Îmi place extrem de mult cum se simt armele, senzația de împușcat, și cu un mouse potrivit poți face minuni atunci când este nevoie cel mai mult. 

Merge bine și pe un PC de buget

Jocul este optimizat corespunzător, rulează bine și pe PC-urile mai slabe, iar mie mi-a mers pe un GTX 1070ti în 4k la 60 de fps-uri cu foarte mici probleme. Dar încă e în Early Access, adică nu este varianta finală a jocului. Deci mai durează până când totul va fi definitivat.