VIDEO – Primul serialul produs de către KFC – „Social Me”

Ca să fiu complet sincer cu voi, înainte să intru în sala de cinema nu știam la ce să mă aștept de la serialul – Social Me. Nu am văzut nici un trailer, nu știam actorii sau regizorul și nici direcția în care mergea. De aceea în următoarele rânduri voi încerca să fiu cât mai precis și să vă explic și de ce am ales să merg la acest film.

Din titlu, am putut deduce că este vorba despre social media, adică prea sfintele rețele de socializare. Tot ce speram, era să nu fie doar o altă tentativă ieftină de a ne atrage atenția la cât de impersonală este comunicarea prin mijloacele online. Toată lumea o folosește, social media este aici să rămână și să ne conecteze oricând și de oriunde. Sau cum spune personajul principal: „take it or not!”

Așadar, Social Me m-a surprins plăcut și vă pot spune cu inima împăcată că nu acesta a fost mesajul. Seria duce conștient totul la extrem și încearcă să portretizeze o adolescentă foarte populară pe Instagram, aprofundarea ei în această lume virtuală transformând-o în altceva. Din fericire nu este doar o altă copie a filmelor americane, în care vedem fenomenul popularității pe holurile liceelor americane încărcate cu vestiare, în care sportivii sunt cool și râd de tocilari, iar lumea vine la școală în autobuze galbene.

Eroina noastră, Roxana  sau mai bine zis anti-eroina, a avut parte de o schimbare dramatică în ultimii trei ani din viață și a devenit întruchiparea avatarului ei online. Social Me, cum preferă ea să fie numită. Am putea asemăna acest eu social cu mult studiatul eu liric din timpul liceului. Numai că în spațiul online. Chiar sunt curios cum ar fi stat Eminescu cu selfie-urile, hashtag-urile și @V3ronicaM1cle.

Revenind, Social Me își premeditează și publică fiecare moment din viață pe Instagram. Ce mi-a plăcut foarte mult este felul în care regia a ales să ne ofere o perspectivă realistă din spatele cortinei. Vedem totul prin ochii ei și ne duce pas cu pas prin procesul de a deveni cea mai populară. Adică modul în care pozează, unghiurile, psihologia bine pusă la punct din spate, cum raționalizează totul și se folosește de oameni pentru popularitate ca o mică sociopată. Aceste aspecte mi-au plăcut foarte mult. Fiindcă oferă o introspecție autentică în lumea unei personalități din mediul online și prin ce trece ca să ajungă în top. Acum să trec la subiectul principal, anume Ana Maria Guran. Doamne, dacă aș putea aplauda din taste, zău că aș face-o. Performanța ei a fost atât de credibilă pentru mine, încât a salvat toate inconsitențele poveștii, laolaltă cu actoria slabă a celorlalte personaje. Pentru mine, restul au fost de umplutură și singurul lor scop era să antagonizeze idealurile ei. Într-un sens, celelalte personaje tot în jurul ei se învârteau.

După cum spuneam, performanța Anei Maria Guran m-a dat pe spate. Nu am văzut-o în alte producții, nu știam de ea, dar mi-a lăsat o impresie magnifică. Fiindcă nu am depistat nimic repetat, mecanic sau fals la ea. Și-a însușit rolul pe deplin și metamorfozarea ei a fost completă. Nu am văzut-o nici o secundă pe Ana încercând să joace un rol, ci am văzut-o doar pe Social Me. Nu aș putea spune nimic despre cum e actrița în viața reală și asta pentru mine înseamnă a fi un actor cu un talent enorm.

Cadrele, modul în care a fost filmat și editat mi-au plăcut foarte mult. Nu sunt priceput la tehnici de filmare și așa mai departe, dar are ceva deosebit și din acest punct de vedere. Expresiile din cadrele strânse de pe chipul Anei servesc să pună accent pe lipsa ei totală de falsitate și cum fiecare zvâcnire de mușchi faciali, fiecare clipire, fiecare privire, pur și simplu emană talent din belșug.

În concluzie, mi-a plăcut enorm această producție datorită ei și că Ana Maria Guran a devenit una dintre actrițele mele preferate. Plasând-o lângă Millie Bobby Brown din Stranger Things. Amândouă pot transmite emoție pură doar printr-o simplă privire. Serialul a durat foarte puțin, sub o oră și sincer la cât de mult mi-a plăcut, îmi pare rău că nu a fost mai lung de atât.  

Acestea fiind spuse, vă invit cu încredere să vizionați producția când apare pe rețele de socializare KFC, pe 12 iulie.