VIDEO – Dacia Duster: “Spune, române, ce mai vrei?”

Dacia Duster

Dacia Duster este un model pe care îl așteptam de multă vreme la test. L-am văzut toamna trecută, când a debutat la Frankfurt, iar de atunci tot îl așteptăm.

Știm că îl așteptați și voi, am citit toate comentariile de pe YouTube, de pe Facebook, de pe site-ul nostru și chiar și mesajele de pe pagina de Facebook. V-am răspuns de fiecare dată, iar între timp am primit și Dacia Duster la test. Nu l-am primti oricum la test, ci am luat două mașini deodată. Da, cei de la Dacia ne-au pus, cumva, în fața unui comparativ, dar între două variante ale lui Duster. Practic, am condus în același weekend un Duster 1.5 dCi cu transmisie manuală cu șase trepte și tracțiune integrală și un Duster EDC cu motorul 1.5 dCi.

Tocmai de aceea, veți observa că avem două mașini în testul de mai jos și vom vorbi despre ambele modele. Nu este o greșeală la montaj, ci am dorit să vă arătăm cât mai repede ambele variante ale lui Duster.

În continuare, SUV-ul din Mioveni rămâne cea mai accesibilă propunere cu 4×4 care să ofere atât spațiu interior, cât și abilități off-road în segmentul său. Chiar și fără 4×4, Duster-ul cu EDC este o variantă interesantă pentru cei care își doresc o mașină confortabilă cu care să facă naveta. Sigur, poate că nu îți trebuie o mașină atât de mare în București, însă dacă locuiești în afara orașului și asfaltul sau deszăpezirea sunt la capitolul lipsuri, s-ar putea să ai nevoie de un Duster, dar nu neapărat cu tracțiune integrală.

Pentru amatorii de off-road și cei care vor să scoată untul din noul Duster, da, atunci cumperi varianta 4×4. Însă cei care doresc un SUV cu transmisie automată și atât pot să se descurce și cu modelul cu 4×2 și EDC. Apropo, a doua parte a anului ne va aduce câteva noutăți în gama de motorizări de la Dacia, care vor implica trecerea la Euro 6c. Despre asta vom vorbi când va sosi momentul, dar până atunci vă las cu testul nostru.