5 ponturi FOTO cu telefonul pentru începători

Bine te-am găsit la un nou tutorial de foto. Da, mai facem și review-uri la camerele celor mai noi telefoane de pe piață, însă până se ”coc” acelea am scos din ”cuptor” un material cu ponturi pe care le poate pune în aplicare orice începător. Partea bună este că nu ai nevoie de o cameră foto pentru a te apuca de fotografie, telefonul este cea mai bună cameră pe care o poți avea. E tot timpul încărcat, e la tine în buzunar, și este mai bun ca niciodată. Pentru a nu dezavantaja pe nimeni, am aplicat aceste idei pe un telefon lansat acum trei ani, actualul meu Galaxy S9+.

Fă o fotografie bună în fiecare zi, timp de 30 de zile Dedică-ți timp și dintre 10-20 de cadre alege cea mai bună fotografie și posteaz-o pe facebook sau pe instagram, poate după ce o editezi puțin în Snapseed.

Șterge întotdeauna camera telefonului cu o cârpă de microfibră, un șervețel de ochelari sau chiar cu mâneca de la hanoracul din bumbac. Asigură-te că este curată atunci când faci poza, mai ales dacă ai un telefon ca al meu cu senzorul de amprentă chiar lângă obiectivul camerei.

Folosește Grid Lines, sau liniile de încadrare. Acestea te vor ajuta să încadrezi subiectul după regula treimilor, o regulă care poate fi încălcată doar atunci când subiectul este foarte mic, într-un peisaj superb.

Folosește setarea de focus manual și expunere. Ai două opțiuni pe camera unui telefon, chiar și atunci când este pe modul auto. Joacă-te cu ele și vei observa imediat diferența.

Folosește modurile presetate de pe camera telefonului. Poți face poze cu modul Food sau Mâncare chiar și la mașini sau portrete. În funcție de situație poate să arate mai interesant.

Nu ai cameră Wide pe telefon? Nici o problemă, sigur ai panoramă. O faci pe verticală și nu pe orizontală și vei obține un efect similar.