30 Gadget-uri TESTATE, De Urmărit – Black Friday 2021- Cavaleria.ro

La fiecare final de an tragem linie, ne bucurăm pentru ce am văzut și așteptăm cu nerăbdare lansările din anul viitor. Mă refer desigur la gadget-uri, electronice, electrocasnice, căști, boxe, televizoare, laptop-uri și de ce nu și niște accesorii. Am făcut o listă cu nu mai puțin de 30 de produse ce ne-au trecut prin mână și pe care le putem recomanda. Acum, dacă le găsești sau nu la reducere și unde, nu aș putea să îți spun. Pot să îți dau însă un pont legat de magazinul unde e cel mai probabil să fie mai ieftine și să arunci privire acolo în acest weekend. Apropo, lista este în ordinea produselor de care îmi aduc aminte, primele fiind probabil și cele mai recente testate.

  1. Căști In-Ear True Wireless Jabra Elite 2, Jabra Elite 3 și Jabra Elite 7 Pro – Prețuri actuale de la 300 de lei la 900 de lei. Mi-au plăcut pentru forma foarte ergonomică, pentru conectivitate mai ales la Elite 3 și Elite 7 Pro și desigur pentru autonomia bateriei.
  2. Samsung Watch 4 Classic  – Este primul smartwatch de la Samsung cu Android Wear, acum cu acces la o mulțime de aplicații utile. Dacă îți place un ceas elegant, super rapid și fluid, mult mai deștept decât un smartphone de acum zece ani, acesta este. Singurul lui minus este autonomia, va trebui să stea în fiecare seară maxim o oră la încărcat.
  3. Huawei Watch GT 2 Pro sau Watch 3. Primul este cel pe care îl folosesc de anul trecut și nu mă pot despărți de el. Al doilea este varianta nouă, cu un design puțin mai diferit dar cel puțin la fel de deștept. Dacă vrei să încarci smartwatch-ul odată la 2-3 săptămâni acesta este pentru tine. Apropo, Watch GT2 și GT2 Pro sunt modele de anul trecut, cel mai probabil vor fi la reducere.
  4. Fitbit Charge 5 – L-am testat chiar aici pe Cavaleria.ro și recent a venit și update-ul pentru ECG. Este singura brățară elegantă ce are toți senzorii posibili și este suficient de discretă încât să o confunzi cu o bijuterie. E precisă la măsurarea pașilor, a somnului și mai chiar și a distanțelor și poți face și plăți direct cu ea.
  5. Becuri Smart – Recomand branduri mai cunoscute din simplu motiv de securitate. Cele chinezești no-name, dacă funcționează corect pot fi compromise destul de ușor. Alege un Tapo sau Sonoff dacă vrei ceva accesibil. Chiar recent am comandat ceva de la Sonoff de tip vintage și control prin WiFi.
  6. Benzi LED – Sonoff RGB sau Govee RGB. Acestea din urmă se găsesc mai degrabă pe Amazon, dar cea de la Sonoff este excelentă. Poate fi extinsă cu alte module, poți să faci și 10 metri de bandă, sau chiar mai mult cu amplificator și au control din Google Assistant deci le poți integra în diferite scenarii.
  7. Un tensiometru – AI nevoie de așa ceva, cum spune și Doctorul Mihail în podcast-ul lui George. Fă chestia asta cel puțin odată pe săptămână și vei putea preveni absolut orice problemă medicală costisitoare sau fatală.
  8. Un glucometru – Sunt ieftine, rapide, precise, și nu au nevoie de mentenanță. Pentru cei predispuși la așa ceva sau pentru cei care vor să știe că glicemia este în regulă. De aici pleacă multe probleme nu doar legate de obezitate.
  9. Periuță de dinți electrică – Orice ai alege, ia una de la un brand cunoscut. Oral-B, Philips, sau orice producător unde găsești și accesorii. Este de 1000 de ori mai bună ca o periuță normală.
  10. Yală Inteligentă – Yale Linus, este cea mai fiabilă și cu cele mai puține erori din câte am testat, bateria ține o veșnicie și merge chiar și pe uși mai vechi care nu se deschid perfect. Recomand totuși un sistem de închidere bun, nu vrei să se blocheze.
  11. Sistem de alarmă și camere – Ring este unul din cele mai populare nume și ce am testat noi până acum merge fără întrerupere, erori sau probleme de vre-un fel. Da, e cu abonament, dar pentru 3 euro o cameră sau 10 euro nelimitat, nu stai să îți bați capul cu configurarea unui NVR, tras cabluri prin casă sau cumpărat HDD-uri și soluții de stocare pe terment lung. O bagi în priză, scanezi un cod QR și gata!
  12. Camere simple de supraveghere la interior Tapo – C100, C120 sunt cele mai comune alegeri, funcționează și cu Google Home poți să îi spui să afișeze imaginea pe televizor dacă ai un Chromecast și sunt fiabile. Înregistrează pe microSD și chiar și remote dacă le dai o cale de acces către un NAS sau un FTP în cloud.
  13. XMouse pentru productivitate – Logitech MX Master 2S sau 3, pe primul e posibil să îl găsești la reducere pentru că e modelul de anul trecut. Mari, solide, bateria rezistă mai bine de o lună folosit în fiecare zi și merg pe orice suprafață. Este un mouse pe care îl vei avea cel puțin doi ani, cu puțină grijă chiar și trei.
  14. Mouse mic pentru productivitate – Logitech MX Anywhere 2 sau 3. Oricare variantă este bună, s-au schimbat puține lucruri între modele, unul din ele fiind mufa de încărcare de la microUSB la USB-C. Fii fără gijă, și pe acesta îl încarci extrem de rar. Mai rar decât ți-ai putea imagina.
  15. Tastaturi – Logitech MX Keys și MX Keys Mini – Sunt cele mai plătuce la scris, precise și silențioase. E combinația ideală dacă nu ești gamer și ești obișnuit să scrii pe laptop.
  16. MinisForum HM80 – Este primul miniPC de la acest brand testat de către noi și m-a plăcut pentru modularitatea și flexibilitatea de care dă dovadă. De asemenea are suficientă putere cât să poți edita din când în când și un video 4K pe el, să te jocu un joc în FullHD, și să deschizi sute de tab-uri de Chrome în același timp.
  17. Moto Edge 20 – Singurul dintre cele trei cu un raport preț performanță excelent. Ecran la 144 Hz OLED, procesor snapdragon din seria de mijloc, baterie mare și încărcare rapidă și un preț la care nu prea mai găsești așa ceva.
  18. LG OLED A1 48 – Cel mai mic dintre giganți este și cel mai accesibil monitor capabil cu OLED. O să fie greu să îl găsești pentru că e bătaie pe stocuri, dar dacă pui mâna pe un ecran OLED cu 120 HZ la 3500 de lei… ei bine ai cel mai bun monitor posibil.
  19. LG OLED C1 55 și 65 – Cele mai potente și mai rapide televizoare cu OLED sunt acestea două. Recomand 65 de inci și te poți uita și la CX sau BX de anul trecut. Dacă mai sunt în stoc vei avea cel mai tare televizor, cu cele mai bune culori, pe care te poți și juca.
  20. Google Pixel 6 Pro, Pixel 6, Pixel 5A – Dacă ești fan experiența Android curată, acestea sunt cele mai bune variante pentru update-uri de 3-4 ani de securitate, și cel puțin trei versiuni de Android (dacă ne gândim la Pixel 5A)
  21. Tabletă accesibilă – Galaxy Tab A7 – Are un procesor decent, un display mare și foarte luminos, patru difuzoare ce se aud excelent și costă sub 1000 de lei în acest moment. Ca să nu mai spun de bateria care ține o veșnicie și husele compatibile cu tastatură.
  22. Tabletă premium – Galaxy Tab S7 Plus, sau S7 normal. Ecran cu refresh rate mare, OLED în cazul lui S7 Plus, încărcare super rapidă în puțin peste o oră și promisiunea update-urilor de securitate cel puțin doi ani. Chiar și mama are una și este foarte mulțumită.
  23. iPad Mini 6 sau Pro. Ori un iPad 9 dacă vrei totuși ceva mai accesibil. Nu prea ai cum să dai greș cu generația actuală dar nici cu cea anterioară. Vor merge perfect cel puțin câțiva ani, doar să le iei o husă de protecție. Ecran mare, probabilitate mai mare de a se sparge, mai ales în mâna unui copil.
  24. IPhone 13 – Pe care vrei tu, camerele sunt foarte similare la toată seria iar dacă vrei ecran cu 120 Hz îl ai doar pe modelele Pro. Dar serios, pe oricare l-ai alege în funcție de bugetul tău go for it, de data aceasta upgrade-urile merită.
  25. Laptop-uri de business – Ecranul este cel mai important, și o să găsești unul bun la laptop-urile Apple din generația nouă, sau chiar la Huawei dacă vrei pe Windows. Caută MateBook Pro pentru cel mai bun ecran și baterie, sau Matebook D pentru performanță. Dacă nu te descurci, lasă un mesaj mai jos și îți răspund cu drag.