3 destinații exotice pentru o vacanță “last minute”

Pentru unii mai este puțin până la începerea concediului și sunt convinsă că nu s-au decis încă asupra vacanței. Și asta pentru că pe ultima sută de metri trebuie să ne îndeplinim ultimele taskuri  de la muncă sau să  facem organizările necesare legate de copii – fie îi încredințăm bunicilor, fie îi luăm cu noi. Așadar, nu mai avem foarte mult timp la dispoziție să căutăm pachete de vacanță. Vi se pare cunoscut scenariul?

Și pentru că variantele de Grecia, Turcia sau Coasta Mediteranei au devenit deja banale, ne îndreptăm atenția către locuri atipice, încă neexperimentate de noi, cu plaje ce au nisip alb, într-o destinație exotică. Ca fiecare, ne alocăm un buget încă de la început, apoi dăm iama pe internet căutând cele mai bune oferte sau recomandări. Începem prin cuvinte-cheie, răscolim blogurile tuturor pasionaților de călătorii, analizăm peisaje și opinii, însă sfârșim prin a fi tot mai nehotărâți.

Timpul se scurge și încă nu am găsit  nimic, așa că începem să ne uităm puțin dezamăgiți pe mai multe site-uri de travel. Vom aminti numai trei dintre destinațiile desemnate câștigătoare de noi, perfecte și datorită faptului că erau Last Minute, iar perioadele afișate pentru acestea ni s-au potrivit ca o mănușă.

Jamaica

jamaica

Începem cu Jamaica. Ce m-a făcut să aleg această locație? Pentru că îmi place muzica raggae, pentru că ascult Bob Marley și pentru că e o destinație altfel. Ca turist în Jamaica ieși din tiparul de zi cu zi și simți libertatea, și mai ales ai o mulțime de opțiuni, cum ar fi să vizitezi în capitala Kingstone: Muzeul Bob Marley sau Columbus Parc – un muzeu în aer liber. Dolphin Cove în Ocho Rios este înconjurat de o pădure tropicală și vă oferă șansa să înnotați alături de delfini. Una dintre cele mai frumoase grădini subacvatice este Montego Bay Marine Park, ce găzduiește o mulțime de pești tropicali multicolori. Cu siguranță fotografiile făcute aici, vor rămâne amintiri de neuitat.

Vezi oferte din Jamaica sub 1500 Euro/persoană.

Republica Dominicană

punta-cana-republica-dominicana

Pentru Punta Cana – Republica Dominicană, cea de-a doua destinație preferată, aș putea spune multe din filmele copilăriei sau benzile desenate. Chiar dacă nu știm foarte multe detalii despre locație, cu siguranță, împreună cu copiii noștri sau ai vecinilor am văzut peisajele filmate pentru reclama unei celebre ciocolate. Interesant nu? Un motiv în plus să mergem o gașcă mare într-un loc superb. Punta Cana este paradisul celor care caută ape cristaline și plaje cu nisip alb, mărginite de palmieri. Clima este excelentă, zilele sunt însorite în tot timpul anului, acesta fiind locul perfect pentru o vacanță relaxantă. În loc de banalii magneți de frigider, poți achiziționa pentru tine și prietenii tăi o sticlă de rom de calitate foarte bună, cacao sau trabucuri originale din tutun fin.

Vezi oferte din Republica Dominicană sub 1200 Euro/persoană.

Seychelles

seychelles

Ultima, însă nu cea din urmă destinație este Seychelles, o destinație de lux, vizitată din ce în ce mai des de vedetele autohtone pentru vacanțe sau frumoasa lună de miere. De departe, aici este paradisul păsărilor exotice, a naturii sălbatice, a pădurilor de orhidee și a tuturor celor pasionați de scufundări și de viața de sub mare. Soarele care strălucește în albastrul impecabil al apelor Oceanului Indian, băutura servită în coaja de nucă de cocos și liniștea plimbării pe o plută din paie, par a fi detaliile pe care nu vrei să le ratezi pentru nimic în lume și pe care dorești să le împărtășești alături de persoana draga.

Vezi oferte din Seychelles sub 1200 Euro/persoană.

Ce a fost greu a trecut. Acum ne pregătim bagajele. Cu entuziasm și nerăbdare. Rămâne doar să avem inspirație în realizarea fotografiilor pe plajă și a filmelor subacvatice cu delfini și pești colorați.