[VIDEO] – Tortilla cu pui marinat și salată de ceapă roșie peruană

Iată o rețetă rapidă, gustoasă și sănătoasă. Dacă vrei să lenevești în fața televizorului vineri seară, cu o cerveza rece și să nu îți bați capul cu take-away sau livrare la domiciliu, uite cum poți pregăti în mai puțin de 16 minute, un snack delicios!

Ingrediente (2 porții)

-2 lipii tortilla medii
-1/2 ceapă roșie medie
-sucul de la o lămâie
-3 fire de pătrunjel sau coriandru
-2 căței de usturoi tocați mărunt
-20g rădăcină de ghimbir curățată și tocată mărunt
-80g cheddar sau cașcaval ras
-20ml ulei măsline
-20 ml sos soya
-10 ml sos worchester
-sare, piper
-150g piept pui bio dezosat, tăiat bucățele

Într-un bol generos, amestecăm pieptul de pui tăiat bucățele, împreună cu usturoiul și ghimbirul tocat, sosul de soya, sosul worcherster și uleiul de măsline. Lăsăm la marinat minim zece minute, la temperatura camerei. Tăiem ceapa roșie cât mai subțire și o ținem la marinat alte zece minute, în zeama de lămâie cu puțină sare.

Călim pieptul de pui marinat, într-o tigaie încinsă, timp de 5-6 minute la foc mare. Dăm flacăra la minim, ștergem tigaia, apoi așezăm înăuntru o lipie de tortilla. Presărăm cheddar ras pe jumătate din diametrul lipiei, apoi bucățelele de pui caramelizat. Peste el adăugăm coriandrul și ceapa roșie marinată. Pliem lipia într-un semicerc, apoi o prăjim câte două minute pe fiecare parte, la foc mediu.

Pont: pentru ca lipia să rămână cât mai plată folosim o spatulă lată pentru a o presa cât timp se prăjește.

Poftă bună!

Dex…