Și, tu ce vrei să te faci când vei fi mare?

Pompier, polițist, președinte. Ah, și astronaut!

Acestea ar fi probabil răspunsurile unui copil de șase ani care primește această întrebare. După o vreme, aceste răspunsuri se transformă, devin mai „adaptate” realității. Copilul de șase ani va deveni avocat, medic sau poate programator, dacă intră la Politehnică. În cazul meu a fost Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

Sau mai bine zis nu a fost. Nu am ajuns inginer în această știință a calculatoarelor și nici medic sau avocat. Părinții mei nu vorbesc prea mult cu mine despre asta. Sunt destul de sigur că nu înțeleg foarte bine cu ce se mănâncă. E important să știe că sunt bine și că îmi place ceea ce fac.

Revenind acum la tine: Tu ce vrei să te faci „când vei fi mare?” Pune-ți această întrebare și apoi uită de ea, pentru că nu înseamnă mare lucru. Realitatea o să îți dea niște picioare în fund cum nu ai mai văzut. Sunt mai puțini cei care știu de la o vârstă fragedă ce își doresc să facă.

Un exemplu este puștiul de mai jos, Haven. La trei ani a avut prima bicicletă și prima motocicletă. Zece ani mai târziu le construiește împreună cu tatăl său. Din pasiune și doar atât.

Viitorul tău este în permanență dictat de ceea ce faci în prezent!

Nu de ceea ce ți-ai propus când aveai șase ani și îți ștergeai nasul cu mâneca. Fiecare decizie pe care o faci va influența viitorul tău. Asta până la 60 de ani. Atunci intervine nostalgia, părerea de rău și probabil și greutățile financiare. Pune deoparte încă de pe acum. E echivalent cu “nu lăsa pe mâine ce poți face azi”.

Dacă ai 20 de ani trăiește din plin. Dacă ai 30 de ani, din nou, trăiește din plin. Tot așa până la 60 de ani, când sper că vei trăi în continuare. Ideea este să faci ceea ce îți place. [ Cel mai mare clișeu din toate timpurile ] Dar este adevărat! Ce preferi, să pleci de la serviciu înjurând în gând colegii și șeful sau să te simți împlinit că ai făcut ceva distractiv, sau ceva care va schimba lumea?