[VIDEO] Lexus RX450h – Ai niște mărunt să bag curent?

Lexus. Această Toyota premium. Dacă mă întrebi pe mine, este exemplul bun de cât de tare te poate transforma pubertatea. RX este hot. Și mai hot e în varianta cu H în coadă. Adică un hibrid. Discutăm puțin mai jos despre trenul de rulare. Dar mai întâi hai să povestim despre RX.

Care e la a patra generație. E răspunsul cu mult anticipat al Toyotei pentru o piață care abia exista în 1997. Un an mai târziu apare ML-ul, de exemplu. În 1999 vine și X5. Principala piață pentru Lexus era America, acolo unde era sete mare de premium. De atunci e în continuare cel mai bine vândut SUV premium din State. Acum zece ani a apărut și prima variantă hibrid a lui RX. Și au fost primii care au făcut asta în segmentul premium. Conceptul de hibrid nu e deloc rău.

Ideea e cam așa: o mașină 2 în1. Motorul electric, doar pentru mers în oraș, navetă ori plimbări scurte. Pentru drumuri lungi folosești ce a mai rămas sub capotă. Un V6 sau vreun V8. O altă variantă prin care poți să folosești asta e să lași un motor mare, gen 3,5 litri, neatins de legile în vigoare. Cum altfel să vinzi în SUA un V6 de 3,5 litri. Taxe 0. Plus că în anumite state poți să folosești benzile de autobuz ori navetă.

La noi? Poate cel mult o reducere de impozit sau poți să te duci cu mai multe tichete rabla. Câteva mii de la stat contează când cel mai ieftin RX hibrid pleacă de la 76.500 Euro.