VIDEO – WHATSAPP A FOST HĂCKUIT – FĂ-ȚI UPDATE LA APLICAȚII!

Fă-ți update la aplicații! Punct! Este cel mai eficient și simplu mod de a nu a avea viruși, sau cum s-a întâmplat recent, un spyware comercial conceput de Israelieni, folosit la spionaj de NSA și alte superputeri care și-l permit, care a ajuns în aplicația de WhatsApp. Adică și la tine pe telefon dacă nu aveai update-ul automat activat. Indiferent de telefonul pe care îl folosești, că este vorba de Android, super-sigurul iPhone sau chiar Windows Phone ori chiar vre-un smartwatch cu Tizen și WhatsApp instalat pe el. Ai citit bine, toată lumea e afectată. Toți!

Acum, putem comenta la nesfârșit despre cum WhatsApp ar trebui să fie sigur, mesajele criptate și tot așa. Până la urmă însă, WhatsApp aparține de Facebook iar politica lor în ceea ce privește securitatea datelor utilizatorilor este mai… ”flexibilă”… ”În funcție de situație”.

Cert este că dacă nu faci update la aplicații acum, e foarte posibil să ai un progrămel aproape imposibil de detectat, care îți poate deschide camera, microfonul, îți citește toate mesajele, email-urile, contactele și îți accesează permanent locația. Și apoi trimite tot pachetul ”acasă”. Probabil în Israel. Ce fac ei cu datele tale? Mai contează? Din moment ce poți opri colectarea lor cu un singur click pe butonul de Update Apps?