TUTORIAL DE SIGURANȚĂ PE INTERNET! – #ÎNVAȚĂCUMINE EP3 – Cavaleria.ro

De fiecare dată când deschizi PC-ul ești predispus la risc. Cineva ți-a trims deja un email în care se dă drept banca ta și te trimite pe un site aproape identic care nu îți va oferi acces la banking online ci îți va fura datele de logare. Firewall-ul sau antivirusul ți-a blocat deja câteva zeci de tentative de viruși și malware, și colegul mai credul și mai atehnic îți trimite chiar acum fără să vrea, un link pe WhatsApp unde poți să te înscrii să câștigi mii, zeci de mii sau chiar milioane de ruble.

Acum o săptămână site-urile guvernului, mapn și cfr călători au fost puse în genunchi de hackerii ruși, și fii sigur că nu se vor opri aici. E momentul să recapitulăm bunele practici, regulile simple care ne țin în siguranță în mediul online, și mai mult decât atât, să creștem vigilența atunci când comunicăm și folosim internetul. E valabil pentru toată lumea, de la copii la cei mai în vârstă.

Dacă știi deja aceste reguli, vorbește și cu cei apropiați, sau chiar trimite-le acest video ca să fie și ei în temă despre securitatea online. Nu de alta, dar sunt sigur că și părinții sau poate chiar bunicii tăi folosesc servicii de banking online, și sunt cei mai predispuși la astfel de atacuri sau scam-uri.