[VIDEO] Volvo S60 R Design – Hei, sunt și eu pe aici!

S60 este abia la a doua generație. O mașină premium la care mulți nici nu se gândesc zilele acestea. Are deja șapte ani de când este pe piață, cu două facelift-uri la activ. Așadar, în afară de un pic de tehnologie în sistemul infotainment și motorizările noi, S60, pare un pic în urmă.

Însă, are niște prețuri bune. Dacă alegi un T4, D3 sau D4, te costă 3000 de euro în plus ca să pui pe mașină jante din aliaj, 17 inch, pilot automat, senzori de tot felul ba chiar și AQS, un sistem de control al calității aerului, ceva care probabil funcționează cu rigurozitate suedeză.

S60 nu vrea să bată recorduri de performanță. Se vede în comportamentul pe șosea. Vrea mai degrabă să ajungi la destinație calm și odihnit. Te izolează suficient de bine de nebunia traficului din jurul tău. Interiorul ajută la asta. Și poate și sistemul de sonsorizare cu opt difuzoare. Doar zic. Direcția e singura care mi-a lăsat un gust amar. Parcă prea sensibilă pentru gustul meu. Spațiul la interior este suficient pentru orice familie de 3+. Nu înțeleg însă de ce portbagajul are doar 380 de litri. Doar cu vroe 50 de litri mai mare decât la V40. Megane hatchback are 434 de litri.

Revenind la atuurile lui S60: prețurile. La banii unui sedan nemțesc cu o cutie manuală, cumperi un S60, automat cu opt trepte. Plus beneficiile unei mărci care și-a păstrat reputația în siguranță.