VIDEO – Volkswagen T-Cross test drive

Volkswagen T-Cross este un Polo mai umflat. Împarte aceeași platformă și e doar o idee mai mare dar la schimb vine garda la sol mai mare dar și ceva mai mult spațiu în habitaclu. Pasagerii din spate pot culisa bancheta pentru mai mult loc la genunchi sau proprietarul o poate muta un pic mai în față pentru un plus de spațiu.

Are două avantaje. Una, e o mașină practică. Bună de oraș dacă ai de dus copii la școală ori cumpărături multe de cărat și nu ai nevoie de ceva mai mare. Al doilea avantaj e că pentru un Volkswagen, poți să faci T-Cross destul de ne-anost. Dacă ai bani s-o configurezi nelimitat îi poți face jantele portocalii ba chiar și câteva plastice din interior. Vine bine dotată cu sistem de sonorizare Bose, o mulțime de asistenți la condus ca să rămâi în viață în caz de Doamne-ferește. Ah, poți pune și Active Info Display dacă-ți dorești.

Pe de altă parte, sunt un pic deranjat de materialele folosite la interiorul lui Volkswagen T-Cross. Sunt îmbinate bine, dar serios, plastic tare pe bord la o mașină care poate sări de 20.000 de euro?

Nici lista de motorizări nu este bogată, dar nu cred că ai nevoie de mai mult. 1.0, trei cilindri și 115 cai putere e varianta cea mai puternică și poate fi cuplată la o cutie cu dublu-ambreiaj. Dacă nu vrei să plătești în plus pentru automată primești la schimb o cutie manuală în șase trepte. Varianta mai slabă a acestui motor vine cu 85 de cai putere și o cutie cu 5 trepte.