[VIDEO] Viteză în Coastă pe străzile din Sinaia

Cu o istorie de peste 60 de ani în lumea motorsportului, Sinaia este una dintre cele mai spectaculoase etape din Campionatul Național de Viteză în Coastă. Și nu viteza îl face periculos, ci bordurile și zidurile de beton, ori vreun perete de casă. Orice greșeală e rapid penalizată. E totuși o senzație pe care n-am mai întâlnit-o la nicio altă etapă, totul e atât de aproape de tine încât ai impresia că mergi cu vreo 300km/h.

E și o etapă cu foarte mulți spectatori. Am văzut chinezi și israelieni mirați și încântați că-n mica lor aventură au nimerit într-un rai al pasionaților de automobile. Nu în fiecare zi apuci să vezi vreo mașină de Formula ori vreun EVO cu vreo 700 de cai puterecare gonește pe străzile înguste din Sinaia.

Am forțat mai puțin aici. Știam de anul trecut că vreo 2 Citroen C2 R2 au fost lovite destul de serios aici. Deși țin la tradiții, am zis să sar obiceiul anul acesta.

Chiar și așa, am reușit două podiumuri la debutanți și la grupa A1. Costi a punctat a luat locul 1 la Open iar Dode a reușit dublă victorie la H3 și la două roți motrice (cea mai rapidă mașină cu tracțiune față).

 

Imagini de la exterior: Rallyzoom.ro, M1Sport.ro

FOTO: Rallycow