VIDEO – Test-drive cu AUDI E-TRON

E aici! Și e tare! Audi E-Tron e anunțat deja pe piață ca unul dintre pionierii electrificării de pe bătrânul continent. Și de-altfel Audi pare să-și ia asupra sa imaginea de producător care îmbrățișează acumulatorii. Grupul are nevoie de asta după scandalul de Oscar cu DieselGate. Scandal care a afectat toate mărcile.

De ce le-a luat atât de mult timp? E o întrebare foarte bună. Dar, să faci o mașină electrică nu e ușor. Ai nevoie de o platformă nouă sau una capabilă să țină cel puțin două motoare electrice (unul pentru fiecare punte), dar și un pachet de cel puțin 300-400 de kilograme de baterii. Flux continuu de acumulatori de la furnizorii Audi, și ăsta-i un lucru greu de obținut.

Tehnologia se schimbă foarte repede, de la un an la altul chiar. Bateriile din 2019 pot stoca mai multă energie ca cele din 2018, pentru aceeași greutate. Sunt și scumpe, iar E-Tron, chiar dacă Audi lucrează la el de cel puțin 4 ani, nu poate să vină cu 200 de kilometri autonomie, când Kia Niro, de exemplu se laudă cu dublul.

Și chiar dacă Audi anunță de-acum că E-Tron e disponibil, asta nu înseamnă că poți să-ți iei unul acum. Lista de așteptare e mai lungă decât cea a lui Moș Crăciun. E valabil și pentru restul producătorilor. Ah, și totul trebuie să fie perfect. Tesla a luat-o invers. Baterie multă, motoare puternice dar investiție mult mai mică în calitatea produsului. Și asta se vede. Dacă tot faci o mașină electrică și-ți numești Tesla concurență, produsul tău trebuie să fie 10/10. Și este?

Hai să aflăm de la George.