[Video] Supă cremă de mazăre cu ou pochat și infuzie dementă de mentă

Ingrediente (4 porții)

1 pungă mazăre congelată 450g
1 ceapă albă medie
4 ouă
2g oregano
sare
piper mozaic
40 ml ulei măsline
1/4 pachet unt
100 ml vin alb sec
2 felii toast fără coajă
1 cutie mentă fresh
5g zahăr brut
50 ml smântână lichidă
1 crenguță levănțică

Ceapa se curată, apoi se toacă fâșii și se așează într-un bol. Se taie o fâșie de folie alimentară și se așează deasupra unei căni, formând o cavitate în care spargem oul, peste care presărăm puțină sare și oregano.

Strângem folia astfel încât să scoatem aerul, o înnodăm, o legăm de coada unei linguri, apoi o așezăm deasupra unei oale cu apă clocotindă, astfel încât oul să nu atingă fundul oalei, și fierbem timp de 2 minute.

Pâinea toast se taie pe jumătate, se tapetează cu ulei de măsline, oregano, sare și piper, apoi se pune pe grătarul încins timp de 30 de secunde pe fiecare parte.

Într-o crăticioară se topește puțin unt stropit cu ulei de măsline pentru a nu se arde, se adaugă ceapa tocată și zahărul brut, se călește până devine sticloasă, apoi se stropește cu vinul alb sec și se lasă 3 minute la foc mediu, până ce alcool-ul se evaporă. Mazărea se adaugă peste ceapă, se călește 30 de secunde, apoi se acoperă cu apă și se lasă la fiert timp de 8 minute.

Pentru infuzia de mentă: într-o oală cu puțină apă clocotindă adăugăm tulpinile de mentă și le zdrobim cu ajutorul unei linguri de lemn; se lasă pe foc mare până ce apa se evaporă aproape complet, apoi se blendează și se strecoară cu ajutorul unei site, obținând astfel infuzia de mentă.

Mazărea se scurge iar apa în care a fiert se pune deoparte. Blendam mazărea adăugând treptat peste aceasta apa în care a fiert, până obținem consistența dorită.

Supa se așează în bol, se stropește cu infuzia de mentă și smântâna lichidă; crutonul se așează deasupra, apoi oul pochat și florile de levănțică. Poftă bună copii!

supa-crema-mazare-08

Filmat la Showroom Miele.

Foto: Tiberiu Mînzu