VIDEO PREVIEW -Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 este de astăzi lansat oficial și la noi în țară. S-au mișcat repede, trebuie să recunosc, și dacă vrei deja să îl cumperi, momentan poți face precomandă dar va fi disponibil peste tot din 15 septembrie. Da, prețul nu este mic, și ca să scăpăm de ”elefantul din cameră” vei da pe el aproape 1000 de euro și primești la pachet și acel Samsung DEX de care este George foarte încântat. Dacă nu mai ai răbdare să vezi cum arată, dă-i play clipului de mai jos. L-am butonat preț de câteva minute și mi-a lăsat aceeași impresie bună ca la S8+.

Practic este aproape același telefon cu câteva modificări importante, după cum urmează. Ecranul este de 6.3 inci, cu 0.1 inci mai mare ca la S8+ și tot cu o rezoluție cu mult peste FullHD. Același tip de ecran impresionant ca luminozitate și culori, și nu, nu mi se pare foarte mare în mână, deși pe utilizatorii de iPhone SE s-ar putea să îi sperie. E la limita normalității în 2017 ca să pun puțin altfel problema.

Din punct de vedere performanță are printre cele mai mari scoruri în teste, peste 170.000 de puncte, și asta datorită unui Snapdragon 835 sau a unui Exynos Octa, varianta pe care o veți găsi în magazinele de la noi. Stați liniștiți, la performanțe sunt la fel, și consumă la fel de multă baterie amândouă. 3300 mAh are bateria, puțin mai mică ca a lui S8+ și asta din cauza S Pen-ului care se introduce la baza telefonului. Acesta are aceeași formă ca la Note7 de exemplu, și la fel ca și telefonul este complet rezistent la apă cu specificații IP68. Adică un metru adâncime timp de 30 de minute. În apă curată, apa sărată de la mare e ceva mai agresivă cu izolația telefonului.

Avem buton dedicat pentru Bixby, asistentul similar celui de la Google, care sper că în jumătate de an va fi disponibil și în limba noastră maternă. Pe engleză se descurcă foarte bine.