[VIDEO] Porsche Driving Experience – 100% Finlanda, 100% drift

Kittila, Finlanda. 14 ore mi-a luat să ajung până acolo. N-a fost cea mai ușoară călătorie. Dar, o dată ajuns la hotel, nu eram deloc obosit. Simțeam injecții puternice de adrenalină. O dată pentru că șoferul de autocar ne-a adus cu 80km/h pe un drum pe care încă era zăpadă. Al doilea motiv ar fi că eram nerăbdător să trec la exerciții.

Am devorat de pe Youtube clipuri despre condusul pe zăpadă. M-am prostit și eu în prima iarnă când mi-am luat permisul. Dar nimic nu m-a pregătit pentru ce mă aștepta la cabana celor de la Porsche. Nu cred că am văzut toată viața mea câte Porsche-uri erau acolo. Și nu Cayenne și Macan. Ci d-asta serioase, gen 911 facelift. Toate pornite. Îți jur că la cât de amețit eram, mi se părea că aud haka.

Finlanda e spectaculoasă. Și înțeleg de ce țara asta a dat lumii cam cei mai buni șoferi de pe planetă. Exercițiile de condus pe zăpadă sunt grele. Triplează acum nivelul de dificultate pentru că, să nu uităm, suntem aduși în Finlanda de Porsche.

140 de modele noi nouțe au fost aduse aici. CarreraS, Carrera4S, Turbo și TurboS. Toate au anvelope și electronica oprită. Curând se vor muta toate la Istanbul Park. Apropo, traseele pe gheață au fost desenate de același om care a făcut și circuitul din Turcia. Bun, bun!

Apropo, experiența asta e pentru oricine. Cel mai ieftin curs e 3,990 Euro. Ice-Force S Special e aproape 7,000 Euro dar și cel mai complex. Câteva mii în plus și te dai singur-singurel, fără colegi în dreapta cu care trebuie să împarți exercițiile.

Mai multe informații aici: https://drivingexperience.porsche.com/en/driving-experience-winter/event-search

Te invit acum să te sui cu mine în mașină și să te bucuri la fel de tare cum am făcut-o și eu.