[VIDEO] Porsche Panamera S E-Hybrid – A ta cât consumă?

Cum ar fi sa te duci în fiecare dimineață la muncă într-un Porsche și tu să fi colegul de birou cu cel mai mic consum al autoturismului?

Bine, dacă ai Porsche, n-ai colegi. Dar, ideea e așa. Dimineața când pleci spre muncă, scoți mașina din priză cu 30 de kilometri autonomie pe modul electric. De la aeroportul Otopeni până la Universitate sunt 18 kilometri. Acum fă un calcul. Mașina ta consumă mai puțin decât un Logan 1,5 diesel.

În Germania am testat Porsche Panamera S E-Hybrid. Un agregat dintr-un motor de 3 litri, V6 și altul electric. Împreună dezvoltă 416 cai putere. În ciuda cifrelor impresionante, pe distanțe scurte, să zicem 60 de kilometri, poți să scoți consumuri excelente. Niște colegi din Cehia, parcă, au reușit un 2,8l/100km.

Poate să ți se pară o blasfemie. Ai un Porsche și tu mergi la consum cu el? Păi da. Nimeni nu suportă un “daily driver” care să consume 15l/100km. Cumva hibridul e genul de soluție 2in1. Tare fun când te mănâncă talpa și super chill când îți duci copiii la școală. În liniște totală.