VIDEO – Peugeot E208 – Numa’Bun de București

Faceți cunoștință cu Peugeot E208, cea mai mică mașinuță electrică de oraș pe care o poți cumpăra în acest moment. Are 136 de cai putere, o baterie de 50kW/h cu o autonomie de puțin peste 300 Km și chiar încărcare rapidă la prizele compatibile.

Prețul? Sub 30.000 de Euro dacă folosești voucher-ul de la stat de aproximativ 10.000 Euro. Îmi place stategia celor de la Peugeot care au împrumutat platforma de la Opel Corsa E, și chiar modelele Citroen cu propulsie electrică, iar dacă ești pasionat de ”pipi de dinozaur” și vrei zgomot atât la motor cât și la interior, poți opta pentru un Peugeot 208 diesel sau pe benzină. Ba chiar două dacă alegi modelul cu 75 cai putere. Practic E208 este mai scumpă cu 3000 de euro decât cea mai scumpă variantă de Peugeot 208 cu dotări complete și 135 de capi putere. Și mai puternică în acest caz.

Apropo, nici nu o să o deosebești prea repede de modelul cu petrol, grila din față și finisajele fiind aproape identice. Poate doar dacă te uiți la roți și recunoști jantele și frânele sensibil mai mari. Are vreo 400 kilograme în plus datorită bateriilor. Apropo, pentru că au folosit o platformă deja existentă pentru modele non-electrice, bateriile sunt montate pe partea din spate și nu central. Chiar și priza este în locul bușonului de la rezervor. Și cam atât, de aici încep diferențele pe care ți le voi spune în clipul de mai jos.