[VIDEO] Peugeot 3008 GT – Ozen franțuzesc.

Asta-i o mașină nebună la design. Compromisul perfect, pentru că la condus se simte absolut normală, contrar oricărei mașini franțuzești pe care am testat-o până acum. 3008 este genul de mașină pe care o cumperi doar pentru cum arată, iar restul e bonus.

Prețul de pornire e de vreo 20.000 de euro, dar îți recomand să mai pui ceva peste. Urcă cu cel puțin un nivel de echipare ca să te bucuri de sistemul multimedia cu touchscreen și de butoanele mai drăguțe de pe consolă. Varianta tesată de noi, adică GT, pleacă de pe la 33.000 de Euro, însă nu-ți prea mai rămân căsuțe de bifat.

Primești un motor de 2 litri, cu 180 de Cai Putere, cuplat la o cutie automată în șase trepte și tracțiune față. 4X4 nu am văzut în configurator și asta-i mai bine, căci poți să investești bani în plus pentru cutia automată.

Un mare plus și pentru culorile exterioare. Ce-ai văzut în imagini nu e o mașină colantată așa de dealer, ci o poți configura tu în două culori (bi-ton), un negru care poate fi asortat cu două nuanțe de gri ( Amazonite și Platinum) și cu un metallic Cooper. Arată bine și-n nuanță solo, Rouge Ultimate (836Euro).

Echiparea GT nu e totuși un must-have. Dacă 3008-ul tău o să vadă mai mult oraș, eu zic că ai dat degeaba bani pe toți cei 180CP. Unii or să fie plătiți fără să muncească la normă întreagă. 1.6HDi e mai mult decât decent pentru o caroseria acestui SUV care în sfârșit arată a SUV.

Așteptăm să testăm și o variantă non-GT, cu George pe scaunul din stânga. Până atunci iată testul nostru:

 

 

 

 

Mașina ne-a fost oferită la test de Eurial.