[VIDEO] Opel Astra – Asta-i asta?

Poate cel mai mare defect al lui Opel Astra a fost și rămâne Volkswagen Golf. Opel nu a avut niciodată banii ori imaginea nepătată a lui Volkswagen. Și, după un G, H și J cam meh, e timpul ca ceva să se schimbe.

Ok, J-ul nu a fost chiar așa rău, dar greutatea își lăsa amprenta pe consum și manevrabilitate. Iar noul K, e cu minimum 120 kg mai ușor. Maxim 200 kg pe echipările de top. Și e ceva. Doi pasageri adulți, sătui și plini de bere, care nu mai stau cu tine în mașină în drum spre muncă. Opel are și o listă lungă de motoare noi. Cel mai mic are un litru, SIDI, testat de noi pe Opel Corsa. Cel mai mari rămân cele de 1,6 litri cu motorină sau benzină. Având în vedere greutatea mașinii, nici un motor nu dezamăgește, însă de tine depinde cum vrei să-ți fie livrată puterea. Pe șosea nu stă rău deloc. Iarăși, greutatea e un avantaj. E legată și comunică bine prin scaun și volan. Bună și insonorizarea.

Mi-a plăcut și interiorul, cu mai puține butoane. Un sistem multimedia cu touchscreen și câteva butoane pentru scurtături din sistem și cele de climă. Plus o clemă care funcționează ca suport de telefon. Te las acum cu testul nostru. Lasă-ne mai jos impresia ta despre Opel Astra.