VIDEO – Nurburgring și recordurile dubioase

E trecut în bucketlist. O vizită pe Nordschleife, chiar și cu autobuzul și sunt extrem de fericit.Nu degeaba i se spune iadul verde. 21 de kilometri, zeci de viraje, unele care merg cu accelerația la podea, altele cu treapta a doua, diferențe de nivel și celebrul Carusel. E mediul perfect pe care dacă-l treci cu bine și rămâi în viața, e o împlinire și cu ajutorul sfinților din ceruri. Amin.

Și am urmărit cu popcorn în poală cum producătorii de hot-hatchuri se iau la bătaie pe tabela cu timpi. Alții folosesc circuitul pe post de laborator de testare. 500 de ture de Nurburgring înseamnă vreo 180.000 de kilometri în viața reală. Nu degeaba îi spune IAD. Doar că, circuitul a ajuns și o scuză pentru oamenii de PR să muncească mai puțin.

  • OK, trebuie să vindem mașina X, hai să vedem dacă putem să batem un record pe Nurburgring!
  • Boss, șefulică, păi mașina noastră e un SUV cu șapte locuri. Și mai e și diesel.
  • Perfect!

Așa a ajuns Kodiaq să aibă recordul de cel mai rapid SUV cu șapte locuri. Probabil și singurul care a rulat acolo… Toyota mai are un record. De consum. MIni are unul pe două roți. Și uite așa, mi-am propus să duc un Logan cu motor de 0.9TCe care să alerge pe acolo. Ce zici?