[VIDEO] Mini Clubman – Give me a “brec”

Mini e astăzi la fel de important pentru BMW cum a fost BMW pentru Mini la reînvierea mărcii. Mini e banc de testare pentru noi platforme cu tracțiune și motoare mici. Platforma lui Mini în cinci uși e un exemplu bun. Altfel, aceasta va fi mai mult ca sigur mașina care va sta la baza viitoarei Seria 1. Astăzi este experiment și pentru Clubman, cel mai mare Mini construit vreodată de vreun pământean.

Hai să ne uităm în pic în istorie. A doua generație a lui Mini a primit și prima versiune Clubman. Mini-ul obișnuit era mai lung și arăta ca un break cu două uși. Mie mi-a plăcut. Și parcă suspensia era un pic mai tolerabilă. Mare lucru să mergi cu un Mini și să mai ai și loc de doi pasageri și un portbagaj în care încap mai mult de trei castraveți Fabio.

Noul Clubman împarte platforma cu Mini-ul în cinci uși. Adică e mai mare și încape și cutia automată în opt trepte, nu doar Aikinul. Se simte a BMW mai mult ca oricând dar pierde din farmecul Mini. Altfel, un pic de experiență este tot acolo. Clientul obișnuit de Mini nu mai are 25 de ani. Acum poate avea o familie. Are totuși aceeași lungime ca Golf 7. Preț de pornire: 22.000 Euro.