[VIDEO] Jaguar F-Pace – Dă cu pace-n segment

SUV-urile vând bine. Sunt cele care au salvat și revigorat mărci plictisite de propriile modele. Și stim deja asta. Porsche e un exemplu bun. Cayenne și Macan aduc suficienți bani pentru dezvoltarea altor modele sport spectaculoase. Și BMW a reușit cu X5, acum mai bine de 15 ani.

Și probabil vând atât de bine pentru că sunt un statut social. Vrei o mașină care doar să emane puterea, nu s-o și folosești. Și Jaguar are nevoie de un SUV, pe lângă celelalte modele de serie XE, XF și XJ.

F-Pace împrumută know-how de la fratele care are deja experiență, Range Rover. Și cam atât. Jaguar F-Pace se conduce în continuare ca un Jaguar. Suspensiile setate pentru sportivitate, și asta se simte, mai ales pe drumurile noastre, uneori imperfecte. În rest, pe drumurile netede, îl poți compara cu orice sedan sportiv, la ținută de drum. Îți dă suficientă încredere ca să împingi mașina asta nu doar înaltă, ci și grea, pe viraje serioase. Vezi doar ce motor alegi, eu aș ignora dieselul pentru un motor pe benzină, cum îi șade bine unei mărci cu istorie. Dar, dacă ai de gând să stai cu el mult bară la bară, rămâi la motorul diesel.

Nu pot însă să nu critic interiorul. Nu vreau să-mi pun lumea-n cap, dar Golf 7 pare mai bine finisat la interior decât SUV-ul Premium. Însă, îți recomand ca atunci când conduci un F-Pace să te uiți la drum, și nu la bord.