VIDEO Honda Civic Type R, review pe circuit

De fiecare dată când mă sui în mașina asta mă simt dezbrăcat. Simt că-mi lipsește complexul echipament de curse, llenjeria, combinezonul și casca cu HANS. Așa te simți în Civic Type-R. E o rachetă pe care-o îmbraci și apoi începi să țintești către viraje.

Pare intimidantă la început, din cauza cifrelor îți construiești tot felul de scenarii sumbre: ce se întâmplă dacă am 10 km/h în plus în virajul ăsta? Sau dacă fac asta? Dacă intru a 4-a în loc de a 3-a? Civic iartă greșeli de genul ăsta. Stă bine cu toate cele patru roți pe șosea și nu trebuie alergată rău ca să-i faci spatele să plece.

E mașină de curse cu care poți să mergi legal pe stradă. Nu o lua însă pentru bătălii bară la bară, nici măcar pe DN1 – e ideal pentru time-attack. Genul de mașină cu care vei progresa rapid, cu condiția să ai bani de anvelope și de plăcuțe de frână.

Honda Civic Type-R este superb – nu sunt neapărat de acord cu designul prea agresiv – pentru cum stă pe drum, senzațiile trăite și nah, un minus este prețul.