[Video] Film: Gods of Egypt (2016)

Pasionat fiind de istoria Egiptului, m-am bucurat să văd un film pe această temă, cu zeii despre care citeam și îi vedeam în cărți, însă nu-i puteam personifica în minte.

“Gods of Egypt” se încadrează în genul filmelor de aventură și fantastic, despre zeii Egiptului antic. Este un film fantastic, cu un pic de istorie, iubire și evident nelipsit de intrigă. Cred că punctele forte sunt efectele speciale și costumele, pentru că altfel îmi pare mai degrabă un joc video adus la viață pe marele ecran.

Gerard Butler în rolul lui Set, necruțătorul zeu al întunericului, rol negativ de această dată, îmi amintește de Leonidas din 300. El trebuie să îl înfrunte pe Nikolaj Coster-Waldau, în rolul lui Horus, zeul protector al Egiptului în încercarea sa de-a domina Egiptul și lumea întreagă. Personajele centrale, cele care creează și intriga, sunt Bek (Brenton Thwaites) și iubita lui Zaya (Courtney Eaton). Bek, mânat de iubirea pentru Zaya, se aventurează alături de Horus în salvearea Egiptului.

Scenariștii filmului au creat o poveste impresionantă despre supremație, dragoste și trădare. Toată această poveste impresionantă a fost condusă de regizorul greco-australian, chiar născut în Egipt, Alex ProyasDacă nu vă spune nimic numele regizorului, vă aduc aminte doar atât: The Crow (1994), Dark City (1998), I, Robot (2004), Knowing (2009). 

Cu o ușoară acțiune lungită, inutilă aș spune, filmul poate fi o călătorie amuzantă prin mitologia egipteană la care se adaugă și o poveste de răzbunare pentru pasionați.