[VIDEO] Film: A Hologram for the King (2016)

,,Mai este destul timp” –  cu replica aceasta s-a terminat filmul O Hologramă pentru Rege. Și da, a fost destul timp în care am așteptat ca ceva interesant să se întâmple și nu s-a întâmplat. Cel mai bun lucru la filmul acesta este prestația lui Tom Hanks.  Și uite așa ,,Forrest”a fost în elementul său chiar și în deșertul din Arabia Saudită. Acesta reușește să contureze cu succes omul de vânzări care se află la vârsta mijlocie și este în acea criză specifică vârstei. Din fericire personajul reușește să se reinventeze și lucrul acesta oferă starea de bine care rămâne pe tot parcursul filmului.

Totuși, am așteptat vreo 90 de minute ca să se întâmple ceva și atunci când cel de lângă mine mi-a zis:,,să vezi acum ce vine”, singurul lucru care a venit, a fost Castul de la final. :))

Totuși filmul merită urmărit deoarece surprinde cu ajutorul amuzamentului sau a faptelor prezentate izbirea dintre două culturi total diferite. Dintre Vest și Est, dintre Apus și Răsărit sau Occident și Orient…oricum  acesta este încă un lucru care ajută filmul să nu devină plictisitor. În al treilea rând, nu trebuie neglijat sentimentul de așteptare și tensiune care este prezent pe tot parcurusul filmului. Aștepți să vină ceva și parcă totul se construiește în așa fel încât un big-bang mai are puțin și se declanșează, dar nu, nu se întâmplă nimic.

Au fost clipe când am râs cu nerușinare la glume rasiste, iar drama prin care trecea personajul principal m-a făcut să empatizez cu el de-a lungul filmului.

În concluzie, O Hologramă pentru Rege, este un film unic cu un titlu care pare să prefigureze strâmtorarea personajului principal de a vinde ceva inefabil.