[VIDEO] Ford EcoSport – The mini small Family SUV de oraș

Pe bulevardele capitalei sunt șoferi/șoferițe cărora nu le pasă de suspensii, direcție precisă ori insonorizare. Ei vor o mașină simplă, care să-i ducă de acasă la birou. Poziția mai sus la volan s-ar putea sa fie suficientă pentru cineva care nu are experiență prin trafic ori parcări. La pachet vine și garda la sol bună, din păcate, pentru urcat și coborât borduri.

Ecosport nu e neapărat SUV dar arată ca unul la scală mai mică. Gândește-te ca la un Fiesta Scout, AllTrack ori AllRoad. Așa că vine nativ cu protecție pentru parcările pe bordură menționate mai sus. Altfel, caroseria pătrățoasă înseamnă că e ok compartimentată pentru bagaje și doi pasageri în spate. Ford ar fi putut lucra un pic mai mult la interior. Duster bate la fund lejer tehnologia din Ecosport. Dar nu stiu cat mai contează asta atunci când ai Waze și pe smartphones de 300 de lei. De la anul însă, Ecosport scapă de arhaicul SYNC 1.

Ca motorizări, cel de un litru și 125 de CP e ok. Cu motorul ăsta nu e nici neapărat Eco, nici Sport. Parcă îi stă mai bine pe Fiesta decât pe Ecosport. Eu aș merge pe un Titanium, cu diesel, 1.5 TDCI, 95 CP. Nu te speria de prețul de pornire. Pachetele cu dotări sunt ieftine la Ford. CX3 e însă mai distractiv la condus și arată mult mai bine iar HR-V are un interior mult mai bine desenat.