VIDEO – Cum văd mașinile autonome lumea

Partea cea mai spectaculoasă din industria mașinilor autonome e felul în care inginerii și programatorii lucrează cot la cot să imite creierul uman. Sunt computere foarte performante care folosesc de două ori același procesor și merg în redundanță. Acestea colectează date de la camere, senzori, radare ori sisteme LIDAR, le procesează apoi ajunge la o decizie care se transpune în mișcări de volan, accelerație sau frânare.

Și sunt mai multe abordări. Cea mai populară e soluția cu sistem LIDAR. Un laser super-avansat care trimite semnale luminoase la 360 de grade și-n construiește o lume virtuală bazată pe timpul de întoarcere a reflexiei de lumină. Lidar e super-precis cu abateri de milimetri doar că astfel de senzori sunt foarte scumpi. Și urâți. Le vezi montate pe plafonul vehiculelor autonome. Sunt inestetice și par să cadă ușor pradă hoților. Sperăm însă că mașinile autonome vor avea sisteme LIDAR solid state, care bat la un unghi mai mic dar ai nevoie de mai multe ascunse prin bara față sau spate.

Tesla are altă abordare. Camere peste tot, trei pe față, 4 pe lateral și una în spate. Plus senzori ultra-sonici, adică niște senzori de parcare mai deștepți. Greu de spus care-i cea mai bună formă. Dar e confirmat că mașinile autonome conduc mai bine ca noi. Au murit mai puțini oameni în accidentele în care ele au fost implicate de când rulează pe străzi, decât în România astăzi.