VIDEO – Cum să nu fii hăck-uit!

Știai că 52% din plățile din Uniunea Europeană sunt făcute doar cu cardul? Dar că în România erau 13.6 milioane de carduri active, în a doua jumătate a anului 2019? Asta înseamnă o medie de 0.81 de carduri pe cap de locuitor în comparație cu media SEPA de 1.51 carduri pe cap de locuitor. Nu spun că toată lumea ar trebui să aibe cel puțin un card, însă lucrurile ar fi mult mai simple dacă la magazin de exemplu am plăti doar cu cardul. Cozi mai mici, stai mai puțin să primești restul, înțelegi ce vreau să spun, nu?

În plus, banii tăi sunt mai siguri pe card decât în portofel sub formă de cash. Dacă pierzi portofelul, sau îți este furat, slabe șanse să îl recuperezi. Mai ales cu tot cu bani. Îmi place să cred că suntem oameni buni, însă mulți o duc greu.

În clipul de mai jos discutăm despre siguranța plăților cu cardul și cât de bine este asigurat cardul tău împotriva procentului de 0.01 de fraude din România. Cel mai mic de altfel din UE, dar cum spuneam mai sus, puțini dintre noi au carduri.

Iau în calcul așadar cea mai sigură soluție pe care o știu eu din această privință, Revolut. Mai țineți minte când vorbeam despre Revolut și despre motivele pentru care îl folosesc? Ei bine, nimic nu s-a schimbat de atunci, este singurul card pe care îl folosesc la plățile online sau la cele de la magazin. Câteodată și la retragerile de cash de la bancomat, doar câteodată.