VIDEO – Cum să crești productivitatea cu 50% [UNBOXING & REVIEW]

Acesta nu este un video motivațional despre cum poți folosi diferite arome sau cum poți să asculți muzica naturii la birou, ori despre cum să faci pauze lungi și dese care sunt ”cheia marilor succese”. Este despre productivitate și despre ochii tăi pe care cred că îi vrei cât mai funcționali pentru o perioadă cât mai lungă de timp. E vorba despre cum poți folosi un monitor ca să fii mult mai productiv. Și un mouse, dar despre asta nu cred că mai este nevoie să discutăm. Sper.

Militez de multă vreme pentru un monitor extern chiar dacă folosești deja un laptop. Eu folosesc acest set-up de foarte multă vreme și sunt perfect conștient de cât timp economisesc pentru task-uri mărunte dar multe. Ca să nu mai vorbim despre editarea propriu-zisă, unde chiar ai nevoie de o suprafață de lucru cât mai mare. Nu neapărat pixel pe pixel, deși așa ar fi ideal, dar am nevoie măcar de o rezoluție peste FullHD pe măcar unul din monitoare și de măcar, măcar 22 de inci.

I-am demonstrat de curând și lui George că a folosi un monitor mare, pe lângă ecranul laptopului te ajută să răspunzi de două ori mai repede unui e-mail. Dacă mai ai și norocul de o rezoluție 4K pe o diagonală de 32 de inci atunci îți încap pe ecran mai multe ferestre de mail și de browser în același timp. Stai liniștit, înveți să le faci față fără nici o problemă.

Acum, despre monitorul din discuție. Am putea face o mulțime de teste pe el, ca să vedem ”dacă este cel mai bun”! Nu este nevoie, pentru că la puțin peste 1000 de lei, prețul la care vei găsi acest LG WK600, suma funcțiilor și a capabilităților sale, în raport cu diagonala și rezoluția este mult prea bună.

Pe scurt, avem un 29 de inci, ultrawide, adică cu raport de 21:9 și cu o rezoluție de 2560×1080 pixeli. Are un panou IPS de cea mai bună calitate de la LG, cu un constrast bun, care pe deasupra mai este și mat, și nu reflectă aproape deloc lumina din birou, sau chiar pe cea a soarelui dacă ai ghinionul de a sta cu spatele la geam. Dacă ai totuși acest ghinion încearcă să îți muți biroul, chiar și fără acordul colegilor :) Ah, tocmai mi-am dat seama că stau exact în spatele unui geam de dimensiuni considerabile. Noroc că am o jaluzea opacă.

La conectică stă suficient de bine, cu un DisplayPort și două HDMI-uri de generație nouă, și chiar și mufă de căști. Singurele lui lipsuri ar fi piciorul care nu se poate regla pe înălțime, și lipsa unor porturi USB ca să îți încarci telefonul sau eventual să conectezi tastatura și un mouse. Cam atât. Compensează însă prin faptul că este util chiar și pentru gaming, iar Codrin confirmă acest lucru în clipul de mai jos.