VIDEO – Cum desfaci și cureți un laptop

Prima întrebare ar fi de ce ai nevoie să desfaci și să cureți un laptop? Ei bine răspunsul îl primești atunci când observi că merge din ce în ce mai greu. Desigur, prima variantă indicată ar fi să reinstalezi sistemul de operare. Cine știe ce viruși mișună pe la tine și îți îngreunează orice proces pe acolo. Dacă însă se și încălzește, și îl simți fierbinte chiar și atunci când te uiți doar la un film, cel mai probabil este plin de praf. Mai ales dacă nu ai făcut asta niciodată în ultimii doi-trei ani, și l-ai ținut și în pat, pe canapea, ori direct pe pantalonii tăi de trening.

Acum ai două opțiuni, ori îl duci la un service să îl curețe ei, lucru pe care ți-l recomand, ori, dacă ai ceva abilități tehnice și de organizare, un pix și o hârtie ca să îți notezi de unde ai scos fiecare șurub îl desfaci tu. Crede-mă, e mai important decât crezi să ții minte de unde ai scos șuruburile, ca să îl asamblezi corect și ca să nu îl strici. Șuruburile sunt atât de mici că nu îți dai seama când înfiletezi unul mai mult decât trebuie.

Pentru a doua variantă ai nevoie de o pensulă fină, un tub de aer comprimat și un set de șurubelnițe corecte ca dimensiuni. Ah, și de o masă de dimensiuni mari. Într-o parte îl vei demonta și vei lăsa șuruburile în dreptul găurilor, în cealaltă parte te ocupi de curățarea lui.

Grijă mare, ai nevoie de răbdare, multă.