[VIDEO] – Cum ai grijă de bateria laptop-ului tău

Păi cum? O scoți din laptop și o pui la naftalină, nu? Dacă nu folosești un lucru cel mai bine stă pe raft și mai ștergi din când în când praful de pe el.

Greșit, bateriile se simt mai bine acolo unde au fost gândite să stea, în cazul de față, la tine în laptop. Probabil că peste 5 ani acest material va fi irelevant, nici nu vei mai putea scoate bateria din laptop, dar până atunci vreau să îți dau câteva sfaturi simple despre cum trebuie să ai grijă de ea.

În primul rând trebuie să o tratezi așa cum ai face-o cu copilul tău. Nu o ții la frig, nu uiți să îi mai dai de mâncare adică să o încarci și sub nici o formă nu o ții în soare cu capul descoperit. E atât de simplu.

Folosește modul de power-saving, eco, economy sau cum îi spune la laptopul tău pentru a nu o descărca de prea multe ori. E gândită să reziste vreo 500 de încărcări complete așadar nu o lăsa să ajungă sub 10-15%. E la fel de chinuitor pentru ea să pornească o încărcare completă cum îți este ție să te pui pe picioare dimineața.