VIDEO – Concursul de eleganță de la Sinaia

E frumos tare, îți spun eu. E frumos când trece pe lângă tine un Ford Model T din 1929 în perfectă stare de funcționare și care arată de parcă a ieșit ieri de pe linia de producție. Ori un Bentley Continental din 1955 din care se dă jos un tip micuț de statură însă care arată ca în revistele de modă ale acelei perioade. Dacă existau, cred că existau.

Concursul de Eleganță de la Sinaia merită vizitat, mai ales dacă până acum nu ai auzi de el. Merită pentru că poți împușca doi iepuri deodată, să vizitezi Castelul Peleș și să vezi câteva zeci de mașini cu o istorie fascinantă. Cum este cea a unui BMW 328 Mille Miglia, o bijuterie atât din punct de vedere estetic cât și pentru ce se află sub capota acestuia.

Ah, mai trebuie să îți spun că s-au produs doar trei astfel de mașini pentru cursa de la Le Mans și aceasta este singura funcțională. Locul ei de vază este la muzeul BMW din Munich doar că ieri și-a făcut un drum până la Sinaia. Voia să ia puțin aer curat.

Vă las cu înregistrarea live-ului de ieri. Dacă nu ai răbdare derulează spre final, acolo unde am filmat toate mașinile care coborau de la castel. Fiecare cu eleganța ei, mai ales acel Ford Mustang din 1969. Cu motor de 5.6 litri. 360 de cai putere. Te-ai prins care din mașini îmi place mie.